El documental "Entre el cel i la terra. La guerra dels aiguamolls", coproduït per TV3 i que aviat emetrà el "Sense ficció", participa al Festival Memorimage i al FICMA (Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient). "Entre el cel i la terra. La guerra dels aiguamolls" ha estat seleccionat per participar en la secció oficial de la 8a edició del Memorimage (Festival Internacional de Cinema de Reus). La projecció serà el 7 de novembre a les 18:00 al teatre Batrina de Reus. D’altra banda, participa en la secció no oficial “Première” del Festival FICMA (Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient). La projecció es va fer el diumenge 3 de novembre.Sinopsi

L’any 1976, les màquines excavadores començaven a posar els fonaments del que havia de ser el complex turístic més gran de la península Ibèrica, 64.000 apartaments d’estiueg edificats sobre l’últim reducte dels Aiguamolls de l’Empordà. Un grup de joves, encapçalats per Jordi Sargatal, va prendre la iniciativa per paralitzar unes obres que ja estaven en marxa. Així va començar una lluita que va durar 7 anys.

"Entre el cel i la terra" és la història dels joves que es van atrevir a desafiar el sistema preestablert. Combatent amb tota la seva valentia i enginy, van aturar la destrucció del que amb el temps ha esdevingut una de les més grans reserves d’ocells del sud d’Europa; una lluita que va concloure el 13 d’octubre de 1983 amb la creació, votada al Parlament català per unanimitat, del Parc Natural.

El documental és una producció de Lastor Media en coproducció amb TVC.