EMISSIÓ: dimarts 22 d'octubre.

"Sense ficció" se solidaritza amb totes les persones que han estat o estan segrestades fins avui. El nostre suport, especialment, pel periodista Marc Marginedas, segrestat a Síria des del passat 4 de setembre.


Pot un segrestat sentir curiositat per retrobar-se amb el seu segrestador? “Sense ficció” explica la història de vuit turistes que van ser segrestats a Colòmbia. Anys després, alguns dels qui van perdre la llibertat tornen per reviure els fets i conèixer, de primera mà, les motivacions dels segrestadors que els van fer viure un dels pitjors moments de la seva vida. Quan es compleixen 40 anys dels fets que van donar nom a la “síndrome d’Estocolm”, aquest documental donarà moltes eines per reflexionar sobre aquesta situació.El setembre del 2003, mentre feia un trekking per la regió selvàtica de Colòmbia, el realitzador de documentals Mark Henderson va ser segrestat juntament amb set turistes més, i va estar sota el control dels rebels marxistes colombians durant tres mesos.

Onze mesos després de ser alliberat, Henderson va rebre un correu electrònic del seu segrestador, que havia deixat la guerrilla i havia fugit de Colòmbia. La seva nòvia – també segrestadora del Mark – va contactar amb altres ostatges, com la Reini, una jove alemanya, i li va demanar que fos la seva amiga a l’"amic de Facebook". El Mark i la Reini van respondre i, en fer-ho, van posar les rodes en moviment per a un viatge que els portaria de tornada a les muntanyes colombianes per enfrontar-se als dimonis del passat i trobar-se cara a cara amb un home i una dona que, un bon dia, van tenir a les mans la clau de la seva llibertat. Ells són els únics que tenen les respostes dels centenars de preguntes que en Marc s’havia fet sobre tot el que va succeir. Havia arribat el moment de trobar-se cara a cara amb els segrestadors.


TRÀILER


Després d'anys de planificació, al juliol del 2009, juntament amb la Reini i dos companys ostatges israelians més, el Mark torna a Amèrica del Sud, al lloc on va succeir tot, les muntanyes del nord de Colòmbia, i concerta una reunió clandestina amb el seu segrestador.

Un documental dirigit per Mark Henderson.

“El meu segrestador” és un viatge personal, emocional i catàrtic al passat per tancar un capítol de la seva vida. Aquesta pel•lícula documental és una exploració del segrest – es reviuen moments dels 101 dies de captiveri que van viure els protagonistes -, de la perseverança humana en circumstàncies extremes i del vincle inexplicable que es pot establir amb els segrestadors; i, finalment, és una història sobre el perdó.