Al novembre se celebra la vuitena edició del Memorimage, el primer festival audiovisual internacional competitiu centrat en les pel·lícules que usen imatges d'arxiu.Divendres 4 d'octubre, es va presentar a Reus la programació de la VIII edició de Memorimage 2013 que, enguany, estarà configurada per pel·lícules nacionals i internacionals de temàtica diversa. I el "Sense ficció" hi tindrà una presència força destacada.

La Secció Oficial comptarà, entre d'altres, amb l'estrena internacional d'"Entre el cel i la terra, la història dels 30 anys dels aiguamolls de l'Empordà", de Tono Folguera, David Fernández de Castro i Roman Parado; i l'estrena de "Montjuïc, la muntanya odiada de Barcelona", la història de la relació de llunyania i odi, entre Barcelona i la muntanya, presentada per Lluís Permanyer. Tots dos documentals s'estrenaran pròximament al "Sense ficció".

A la secció MemoriJove, els estudiants podran veure el documental "Avi, et trauré d'aquí!", de Montse Armengou i Ricard Belis, i "Pujol/Catalunya. El consell de guerra", d'Enric Canals, estrenats tots dos al "Sense ficció" aquest any.

De nou el Com es va fer... revelarà els secrets dels documentals "Montjuïc, la ciutat odiada" i "Avi, et trauré d'aquí!" mitjançant la presència dels seus directors, productors i documentalistes.

El 9 de novembre, a les 21.00, es farà la Cloenda de Memorimage 2013 amb l'entrega de Premis i la projecció de "Cròniques de la Sènia" de la directora tarragonina Maria Roig, un retrat d'aquest poble als anys 60.

Més informació a http://www.memorimagefestival.org/index.php