ESTRENA: dimarts 8 d'octubre.

La narració en paral·lel de 5 històries - 5 breus trams de vida- de 5 personatges diferents i sense cap relació entre ells, però que viuen –i el documental ho reflecteix en temps real- els últims 60 minuts d’allò que més els ha definit durant les seves vides. I tots saben que, superada aquesta hora, ja res no serà com abans. Una dona cega que afronta una operació crucial, una actriu que interpreta la darrera escena de la seva obra, un pilot d’avioneta que s’emociona amb el seu últim vol, un àrbitre que xiula l’últim partit i una parella a punt de tenir el seu fill són els protagonistes del documental."L'hora", els darrers 60 minuts de cadascún dels personatges, ha estat rodada en temps real: són, efectivament, els últims 60 minuts en algun àmbit molt íntim de les seves vides, transcorreguts els quals tot canvia. Els casos que apareixen al documental són:

La dona cega. La Katie King, una noia senegalesa que és cega des de fa alguns anys i que ha vingut a Barcelona, ajudada per la Fundació Barraquer. El doctor Rafael Barraquer l'ha operada amb un transplantament de còrnia. I els 60 minuts del documental són els de la llarga espera que ella i la seva germana afronten a l'habitació de la Barraquer, esperant que li treguin les benes dels ulls dies després de ser operada. Tot culmina quan el doctor Rafael Barraquer li destapa les benes per veure si tot ha anat bé i per saber si la Katie podrà tornar a veure-hi.


D'esquerra a dreta, la Katie King i l'Antonio Guerrero.

L'àrbitre "sènior". El senyor Antonio Guerrero viu la seva última hora com a àrbitre. El documental el segueix -en temps real- durant els seus últims 60 minuts com a àrbitre, xiulant un partit de la 4ª divisió catalana. Es jubila amb 58 anys i posa fi a allò que ha estat el seu hobby/professió durant els últims 28 anys.

L'aviador que es jubila. El Josep Pané es jubila de la seva gran passió: pilotar avionetes. Aquest senyor, que viu a La Fuliola, a prop de Lleida, fa el seu últim vol com a pilot. L'acompanyem durant l'última hora del hobby del qual ha gaudit durant més de 50 anys. Ara en té 81 i ni el metge ni la família li recomanen que continuï volant. Ell ho accepta com un traspàs no violent a la vida.


El Josep Pané, aviador; la Carme i l'Àngel, en segon terme, i l'Antonella.

Els futurs pares. La Carme i l'Àngel han decidit no tenir més fills un cop neixi la Beth... I el documental els filma durant els últims 60 minuts del part. Serà el tercer fill. I la Carme mai més tornarà a parir.

L'actriu. Antonella és una actriu italiana que viu a Barcelona. L'obra de teatre que ella protagonitza té un monòleg final -que ella interpreta per últim cop a la seva vida- que resumeix l'actitud de les persones quan allò que tan estimen o que tan els ha marcat a la vida, s'acaba i mai es podrà repetir.

En definitiva, el documental "1 hora i mai més" mostra en paral·lel l'última hora d'aquestes experiències vitals i irrepetibles. Cinc maneres d'afrontar el final inexorable d'una part cabdal de les seves - de les nostres - vides.


TRÀILER


Un documental de producció pròpia. Dirigit per Carles Bosch.

NOTA DE L'AUTOR

"Jo sóc un dels afectats per l'ERO de Televisió de Catalunya, i dijous - el 3 d'octubre- acabo una experiència a TV3 de més 30 anys. El documental no està fet en primera persona. De fet, no hi ha veu en off. Però segur que m'ha motivat a l'hora de filmar i de fer el muntatge definitiu. El resultat és un documental tendre, i fins i tot positiu. Quan tot s'acaba... alguna cosa comença."
Carles Bosch