La setmana passada, el Grup de Treball de Desaparicions Forçades de les Nacions Unides va visitar Barcelona. Aquesta va ser una de les trobades que el grup està fent per tota Espanya per tal d'investigar els crims comesos pel franquisme. Al seu pas per Barcelona, el grup va voler trobar-se amb familiars, associacions de víctimes i també investigadors. En representació d'aquest darrer grup, la periodista Montse Armengou va assistir a la trobada. Codirectora - juntament amb Ricard Belis - de diversos documentals de Televisió de Catalunya que han tractat la qüestió dels crims del franquisme sense resoldre, Armengou va presentar dos dels seus últims treballs, "Torneu-me el fill!" i "Avi, et trauré d'aquí!", produïts i emesos pel "Sense ficció". Ambdós documentals van ser recollits pels membres de la delegació amb molt d'interès com a prova de la impunitat de la repressió franquista i de la indefensió de les víctimes.


Joan Pinyol - en primer terme - un dels protagonistes del documental "Avi, et trauré d'aquí!, davant la comissió de l'ONU per investigar els crims del franquisme.


Alguns dels protagonistes d'aquests documentals, com Joan Pinyol -l'avi del qual va ser enterrat sense permís de la família al Valle de los Caídos- o Antonio Barroso -nen pressumptament "robat" per autoritats franquistes- van declarar també davant la comissió.

"Torneu-me el fill!" i "Els nens perduts del franquisme" també en les jornades de defensa dels Drets Humans de El PratA més, el pròxim dia 5 d'octubre, en unes jornades organitzades per l'Ajuntament de El Prat, es projectaran els documentals "Els nens perduts del franquisme" i "Torneu-me el fill!" - dels mateixos Armengou i Belis - i després hi haurà una taula en què Montserrat Armengou compartirà intervenció amb Estela Barnés de Carlotto, presidenta de l'associació "Abuelas de Plaza de Mayo".