D'esquerra a dreta, "Món petit" i "La plaga"

Els documentals amb participació de TV3 es fan lloc als festivals internacionals. La 18a edició del Festival de Cinema Espanyol de Tolosa, Cinespaña, ha seleccionat els documentals "Món petit" - estrenat el passat 10 de setembre al "Sense ficció" - i "La Plaga". El festival se celebra del 27 de setembre al 6 d’octubre.

Per la seva part, el BFI London Film Festival, que se celebra del 9 al 20 d'octubre i que enguany arriba a la 57a edició, ha escollit també "La Plaga",un documental dirigit per Neus Ballús, que ha estat seleccionat en la secció "Debate", on competeix amb altres produccions captivadores i sorprenents, que conviden al debat.

Tots dos documentals són coproduccions de Televisió de Catalunya.“La plaga” és una producció d'El Kinògraf, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, Arte France "La Lucarne" i el suport de L'ICAA, l'ICEC, Media Desenvolupament, el Conca i el Centre de Desenvolupament Audiovisual. A mig camí entre el documental i la ficció, aquest llarg documental parla de la crisi econòmica actual a través de la història de cinc persones de l'extraradi de Barcelona que lluiten per sobreviure. El debut de la directora Neus Ballús ha representat més de quatre anys de feina amb la gent de la zona, que han servit per construir aquest retrat commovedor de la vida que bull als afores de les grans ciutats entre camps, autopistes i polígons industrials.

“Món petit" és un documental que mostra el repte més ambiciós de l’Albert Casals, un noi que es mou en cadira de rodes: arribar exactament al punt més allunyat del planeta, a Nova Zelanda. Dirigit per Marcel Barrena, és una coproducció de Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola, Umbilical Produccions i Corte i Confección de Películas.