El Cambridge Film Festival ofereix, com cada any, una mostra del cine català dins de la seva programació en l'apartat "Camera Catalonia".

Aquest any, dins d'aquesta secció, es projectarà un dels documentals emès el passat mes de juny al "Sense ficció": "Google i el cervell mundial". El documental és una atrevida introspecció crítica a la història del projecte més ambiciós de Google i d'internet: Google Books, en el qual Google es va proposar escanejar tots els llibres escrits per la humanitat, amb la intenció de recopilar la totalitat del coneixement mundial i, fins i tot, crear una forma d'intel·ligència superior. És una coproducció de Polar Star Films, Televisió de Catalunya, BBC, B.L.T.V, Televisió Espanyola, ZDF/Arte amb la col·laboració de DR2, ERT, Knowledge Network, Lichtpunkt, NRK, SVT i VPRO, amb el suport de Media Desenvolupament i Media Distribució.

A més de "Google i el cervell mundial" també es projectaran al festival dues produccions catalanes amb la participació de Televisió de Catalunya: "El bosc" d'Oscar Aibar i "Mirant al cel" de Jesús Garay.

El Cambridge Film Festival s’està celebrant aquests dies, fins al 29 de setembre.

"El bosc" és un llargmetratge "agrofantàstic" basat en el conte homònim d'Albert Sánchez Piñol, que també n'ha fet el guió. La història, que transcorre al Matarranya (Franja de Ponent), recull dos dels elements troncals que configuren l'univers de Piñol: la lluita del que és natural (el caos i el fantàstic) contra el que és humà (la civilització i el que és racional) i la por ancestral al monstre (el desconegut i el que és diferent). El guió fa servir la Guerra Civil com a detonant d'uns conflictes humans molt més antics i arrelats, que durant la pel·lícula deriven en venjances. La fusió del costumisme rural amb l'element fantàstic ha fet que s'hagi batejat mig de broma com a film "agrofantàstic", una barreja no gaire freqüent. Entre els intèrprets de la pel·lícula hi ha Tom Sizemore, actor nord-americà nominat al Globus d'Or l'any 2000 per "Testigo protegido", Maria Molins, Àlex Brendemühl i Pere Ponce, entre d'altres. "El Bosc" el produeix Fausto Produccions i Televisió de Catalunya, amb la col·laboració de TVE, l'ICEC, l'ICAA i l'Ajuntament d'Arnes.

"Mirant al cel" és un llargmetratge de ficció documental que rememora l'horror viscut durant els bombardejos de 1938 a Barcelona. Produïda per Massa d'Or amb la col·laboració de Televisió de Catalunya i amb el suport de la Direcció General de la Memòria Democràtica, l'última obra de Jesús Garay recorda un dels episodis més cruents de tota la guerra, quan una bomba italiana va fer esclatar un camió carregat de trilita molt a prop del cinema Coliseum, al xamfrà de la Gran Via amb el carrer Balmes.