Després d'una intensa gira per festivals internacionals i de la preestrena barcelonina a la clausura del Festival de Cinema d'Autor, "La plaga" aterra finalment a les sales comercials."La plaga", de Neus Ballús, s'estrena als cinemes aquest divendres, 6 de setembre. El llargmetratge combina estratègies narratives del documental i de la ficció i és interpretada per actors no professionals. El film mostra la realitat d'un barri de la perifèria de Barcelona on convergeixen diverses històries: les vivències d'un pagès a punt d'arruïnar-se econòmicament i d'una dona filipina que acaba d'arribar a la ciutat es barregen amb el dia a dia d'una dona gran que s'enfronta als seus últims dies, una prostituta que s'ha quedat sense clients, un jove moldau que es prepara per a un combat de lluita o l'arribada d'aquesta plaga que arrasa les collites i dóna títol a la pel·lícula. El destí dels personatges de "La plaga" s'apropa i allunya mentre l'estiu avança.

"La plaga" és el primer llargmetratge de la realitzadora Neus Ballús, autora del premiat curtmetratge "Immersió" i que té una àmplia experiència com a realitzadora de documentals per a la productora El Kinògraf, responsable també d'aquest projecte.

Aquest estiu, setmanes després que es convertís en la primera pel·lícula catalana nominada al prestigiós premi LUX Prize 2013, atorgat pel Parlament Europeu, el jurat del Festival de Motovun (Croàcia) va atorgar a "La plaga" el Premi Bauer a la millor pel·lícula del programa oficial. En el seu veredicte, el jurat va destacar que "Gràcies a una barreja única i molt especial de realitat i ficció, el film constitueix una extraordinària meditació sobre la vida i un retrat magistral de personatges inoblidables".Properament, "La plaga" participarà en el Festival de Sant Sebastià, dins la secció Made in Spain, al London Film Festival i a la competició internacional del Festival de Bombai. Més endavant, durant el mes d'octubre, es podrà veure als festivals de Cali (Colòmbia), Adana (Turquia), Tolosa, Viena i Manchester.

Calendari de projeccions i preestrenes:

Barcelona
Aribau Club i Cines Verdi
Del 6 al 12 de setembre

Madrid
Cineteca
5 de setembre, 20.30, preestrena amb la presència de Neus Ballús
6, 13, 19, 20 i 27 de setembre

Girona
Cinema Truffaut
6 de setembre, 21.30, preestrena amb la presència de Neus Ballús i Pau Subirós
Del 6 al 15 de setembre

Palma de Mallorca
Cine Ciutat
Del 6 al 15 de setembre

València
Cine Albatros Babel
Del 13 al 19 de setembre

Fitxa tècnica
Guió i direcció: Neus Ballús
Producció executiva: Pau Subirós
Cap de producció: Judit Quintana
Director de fotografia: Diego Dussuel
Ajudant de direcció: Maria Alcázar
Cap de so: Pau Subirós
Muntatge: Domi Parra i Neus Ballús


Premis
Premi Bauer a la millor pel·lícula, Motovun Film Festival, Croàcia, 2013


Festivals
Berlinale Forum 2013
BAFICI, Buenos Aires Festival Internacional de Cine Independiente, Argentina, 2013
CPH PIX, Copenhaguen, Dinamarca, 2013
Festival de Màlaga, Espanya, 2013
Festival de Cinema d'Autor de Barcelona, Espanya, 2013
Seattle International Film Festival, Estats Units, 2013
Mediterranian Film Festival, Split, Bòsnia i Hercegovina, 2013

"La plaga"
Web
Twitter
Facebook