“Planeta blanc” és un documental sobre la primera expedició de discapacitats físics que conquista el Pol Sud Geogràfic sense ajuda externa, i un exemple de la “capacitat dels discapacitats”. Un documental que parla de la superació de les barreres mentals, més que no pas les físiques, i que mostra la capacitat de treballar en equip, de superació i de respecte pel medi ambient.

EMISSIÓ: dimarts 24 de setembre.Durant el mes de gener de 2009 és va complir una fita sense precedents a nivell mundial. Es va organitzar la primera expedició de discapacitats de la història amb l’objectiu d’arribar al Pol Sud geogràfic. Aquesta efemèride es va aconseguir sense cap ajuda externa i utilitzant únicament els propis recursos de l’expedició. Una gesta esportiva, humana i científica que ha tingut un gran ressó mediàtic a nivell nacional i internacional. El documental recull aquesta fita històrica i parla dels valors que abanderen l’expedició.

"Planeta Blanc" és la història de la primera expedició de discapacitats que va conquistar el Pol Sud seguint els últims passos de l'aventurer Ernest Shackleton. Tres anys després de l'expedició, els protagonistes es reuneixen novament per recordar aquesta història sobre la capacitat, la superació humana i la solidaritat. El fil conductor del documental és el viatge. Durant el documental es segueix l’evolució de l’expedició, des dels seus inicis amb els entrenaments a Barcelona fins a la conquesta de l’Antàrtida. El treball recull el testimoni dels tres protagonistes, Xavier Valbuena, Eric Villalon i Jesús Noriega.


Aymar del Amo, director del documental, explica com l'equip va haver de fer front a diverses dificultats durant el rodatge però està recollint els fruïts del seu treball: el documental, estrenat als "DocsBarcelona", està present en nombrosos festivals.TRÀILER


Producció Executiva: Aymar del Amo
Guió: Laia Manresa, Aymar del Amo
Música: Dani Macaco, Dani Acedo
Productora: ZUCRE ! Films