El Film Fleadh Festival de Galway, celebrat a Irlanda fins diumenge 14 de juliol, ha seleccionat per la secció de documentals, "Google i el cervell mundial", de Ben Lewis. Aquesta és l'edició número 25 del festival irlandès."Google i el cervell mundial" també va ser seleccionat al Sundance 2013 en la secció World Documentary Competition, en la 37a edició del Festival Internacional de Cine de Cleveland (Competició Standing Up), a l'International Film Festival de RiverRun (en la Documentay Features competition), a la 56a edició del Festival Internacional de Cine de San Francisco i al Festival de Cine Documental Doxa. Pròximament, el documental també viatjarà al Festival Internacional de Documental de Lemesos, a Grècia.

El documental és una atrevida introspecció crítica a la història del projecte més ambiciós de Google i d'internet: Google Books, en el qual Google es va proposar escanejar tots els llibres escrits per la humanitat, amb la intenció de recopilar la totalitat del coneixement mundial i, fins i tot, crear una forma d'intel·ligència superior. "Google i el cervell mundial" és una pel·lícula sobre els somnis, els dilemes i els perills d'internet. La pel·lícula ha estat filmada als Estats Units, Europa, l'Àsia i l'Amèrica Llatina.

El director Ben Lewis reuneix en aquesta pel·lícula les idees dels teòrics, crítics i personalitats més rellevants d'internet i les noves tecnologies (de Jaron Lanier a Eugeny Morozov i Laurence Lessig). Amb ells ha obert un vibrant diàleg sobre el futur del coneixement i de la informació a la xarxa. També ha entrevistat alguns dels bibliotecaris més notables.

"Google i el cervell mundial" és una coproducció de Polar Star Films, Televisió de Catalunya, BBC, BLTV, Televisió Espanyola, ZDF/Arte amb la col·laboració de DR2, ERT, Knowledge Network, Lichtpunkt, NRK, SVT i VPRO, amb el suport de Media Desenvolupament i Media Distribució.

El Film Fleadh Festival també ha sel·leccionat la pel·lícula "Menú degustació", dirigida per Roger Gual. Tan aquest film com "Google i el cervell mundial" són coproduccions de TVC.