Avui, al CCCB i demà, a la biblioteca Vilapicina i Torre Llobeta.


"Forenses" s'estrena aquesta nit al Festival Internacional de Documentals DocsBarcelona. El documental, que s'estrenarà pròximament al “Sense ficció”, una producció pròpia de TVC dirigida per Josep Rovira, ofereix una mirada directa al món dels metges forenses a través del testimoni de quinze professionals que expliquen les pors i les creences ben dispars que tenen sobre temes com la mort i l'ànima, la religió, o el risc. Els metges forenses s'han fet famosos en els últims anys gràcies a les múltiples ficcions i sèries televisives que han divulgat la seva tasca científica encaminada a clarificar fets escabrosos vinculats a homicidis violents, accidents o a morts inesperades. Però el que ningú havia fet fins ara era preguntar-los sobre el que experimenten quan afronten aquestes tipus de situacions límit."Forenses", que ha estat seleccionat a la secció Xtra del DocsBarcelona, es podrà veure avui al CCCB i demà a la biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta.

A la secció oficial del festival també es podran veure les coproduccions de TV3 “Bajarí” i “Google i el cervell mundial", que s'estrenarà al "Sense ficció" el 18 de juny. Una altra coproducció de TV3, “138 segons”, també serà a la secció Xtra.Bajarí

L’esperit de Carmen Amaya, la més gran bailaora de tots els temps, continua viu. El Flamenc passa de generació en generació a la comunitat gitana que la va veure créixer. Karime Amaya, la seva neboda néta i una gran revelació del flamenc actual, arriba de Mèxic i decideix preparar un espectacle amb alguns dels més grans talents de la ciutat de Barcelona. Juanito està a punt d’assolir el seu somni de convertir-se en un veritable ballarí de flamenc. El seu tiet “Coco”, llegendari cantant dels tablaos, l’ajudarà a aconseguir-ho. Junts descobriran l’esperit de Bajarí, Barcelona en caló, la llengua dels gitanos.

Direcció: Eva Vila
És una producció de TVC, Lastor Media, Cromosoma
Sydney Film Festival – Austràlia, 2013
Festival Internacional de Cine en Guadalajara – Mèxic, 2013
Festival de Cine de Málaga – Espanya, 2013
Montreal World Film Festival – Canadà, 2013
IDFA – Els Països Baixos, 2012


Google i el cervell mundial

"Google i el cervell mundial" és una atrevida introspecció crítica a la història del projecte més ambiciós de Google i d’internet: Google Books, en què Google es va proposar escanejar tots els llibres escrits per la humanitat, amb la intenció de recopilar la totalitat del coneixement mundial i, fins i tot, crear una forma d’intel·ligència superior (idea que va predir l’escriptor de ciència-ficció HG Wells el 1937 en “El Cervell Mundial”). Tot i això, més de la meitat dels llibres
que Google va començar a escanejar estaven sota drets d’autor, fet que va provocar que autors d’arreu del món fessin una campanya per aturar l’empresa, que va culminar als jutjats de Nova York l’any 2011.

El documental és una pel·lícula sobre els somnis, els dilemes i els perills d’internet. Es va estrenar mundialment a la World Documentary Competition, del reconegut Festival Sundance, que se celebra cada gener a Salt Lake city, la capital de l’estat de Utah dels EUA.

Direcció: Ben Lewis
És una coproducció de Polar Star Films, Televisió de Catalunya, BBC, B.L.T.V, Televisió Espanyola, ZDF/Arte amb la col·laboració de DR2, ERT, Knowledge Network, Lichtpunkt, NRK, SVT i VPRO, amb el suport de Media Desenvolupament i Media Distribució.

A més del Sundance, el festival de cine independent més prestigiós del món, el llargmetratge documental també va estar seleccionat al DocLounge a Suècia, Al Rincon International Film Festival de Puerto Rico, al Cleveland Film Festival, al 56è San Francisco International Film Festival i al Docville de Leuven.

"Google i el cervell mundial" s'estrenarà pròximament al "Sense ficció".


138 Segons
Aquesta és la història de Josep Gironès, campió d’Europa de boxa que va desaparèixer del ring misteriosament per convertir-se, temps després, en escorta del president de la Generalitat de Catalunya a la Segona República. Va fugir a Mèxic i va deixar dona i filla, acusat de torturador. Mentre era a l’exili es va provar la seva innocència, però no va tornar mai. Anys després i en democràcia, només una placa a casa seva recorda on va néixer. Diversos personatges públics han demanat una recuperació oficial de la seva figura, però les administracions semblen haver emmudit. Què el va dur a retirar-se de sobte? Per què va fugir a Mèxic? Per què només els més grans recorden els seus enfrontaments amb el gran rival nord-americà, Freddie Miller?

Direcció: Javier Barreiro Cavestany, Joan López Lloret
Una coproducció de TVC, Evohé Films