Un viatge a l’interior del cristianisme evangèlic dels Estats Units.


EMISSIÓ: dimarts 19 de febrer.El cristianisme evangèlic és un dels moviments socials més importants als Estats Units. Una subcultura creixent, amb una gran influència i una indústria de 7 mil milions de dòlars, que ha equiparat la fe al màrqueting, la salvació a l’èxit personal i l’Església, al negoci. Malgrat això, les implicacions d’aquest fenomen van molt més enllà del mercat.

null

Per què hi ha una polarització creixent entre la dreta i l’esquerra nord-americanes? Per què milions d’americans esperen impacients la fi del món? Com s’expressa l’espiritualitat a través del “somni americà”? Aquestes són algunes de les preguntes que “Sense ficció” explora a “American Jesus”, oferint un gran ventall de personatges representatius del teixit social nord-americà en totes les seves esferes.


"La idea va ser fer alguna cosa que pogués esdevenir una mena de mapa de la fe americana"
Entrevista a Aram Garriga, director d'"American Jesus"


Un documental dirigit per Aram Garriga i amb la producció executiva de Carles Torras. Una coproducció de Zabriskie Films amb Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola., Glass Eye Pix i Visualsuspects.Amb una mirada objectiva, pel documental desfilen algunes de les esglésies i congregacions evangèliques més diferents i sorprenents, que ens ensenyen fins a quin punt hi ha una diversitat fascinant a l’hora de viure la fe a molts llocs dels Estats Units, i com aquesta fe es converteix en un eix vertebrador de la societat i de les persones que participen en les cerimònies.
En definitiva, podem veure les diferents manifestacions culturals que sorgeixen de la comunitat cristiana i s’analitzen les implicacions socials, històriques, econòmiques i polítiques del moviment.