Estrena, dimarts 11 de desembre

Un càsting excepcional: Joan Massagué, Ricard Guerrero, Joan Guinovart, Xavier Estivill, Pere-Joan Cardona, Lina Badimon, científics amb renom internacional... acompanyats de molts d’altres mostren l’estat actual de les ciències de la vida a Catalunya i l’alt nivell aconseguit en els grans temes que preocupen més la societat.... Els científics parlen de càncer, genètica, cor, origen de la vida, ecologia, diabetis, immunologia i neurologia resumint cent anys de ciència, així com la seva transcendència social.

Carme JunquéJosep BrugadaJoan Massagué

És una experiència humana i humanista col•lectiva, tenaç en la seva persistència en la lluita pel coneixement, que ha configurat un pensament col•lectiu indiscutible en oposició als drames de la història.


null

Fa cent anys, un grapat de científics, conscients tant dels seus deures col•lectius com del destí del país, van proclamar que la veritable glòria de Catalunya només s’assoliria quan es fes Ciència com la que es feia en altres països. El documental interroga sobre aquest repte posant l’accent en els homes que avui la fan i recorre el llarg camí que ha fet la ciència.D’altra banda, de la mà de Moisès Broggi el documental també s’endinsa en la medicina de guerra, l’exili i la postguerra, que tensen la narració i configuren el caràcter quixotesc d’aquests herois de la ciència. Tots junts han consolidat l’estructura social catalana tant retornant els avenços científics a la societat com participant i donant relleu a la vida cultural del país.


Entrevista a Felip Solé, director del documental.


Direcció, guió i realització: Felip Solé, producció: Fàtima Casaldàliga i Ivan Ripoll, locució: Joan Massotkleiner, ajudant de realització i muntatge: David Burillo, música original: Sergi Pérez Berk, direcció de fotografia: Joaquim Murga, animacions: Andrés Cañal, documentació: Montse Bailac, producció executiva: Muntsa Tarrés, direcció executiva: Joan Salvat.

Amb l’assessorament de la Societat Catalana de Biologia.