“Món petit” dirigit per Marcel Barrena i coproduït per Televisió de Catalunya guanya el Doc-U, un dels premis de l’IDFA, el Festival Internacional de Cinema Documental que s’ha celebrat a Amsterdam entre el 14 i el 25 de novembre. El documental s'estrenarà a Sense ficció la propera temporada.

null

"Món petit” era l’única producció de l’estat espanyol que competia en una secció oficial de l’IDFA, un dels festivals més prestigiosos del món en gènere documental, que aquest any celebrava el seu 25è aniversari. El film s’ha trobat amb els millors documentals de directors debutants de l'any.

A més, en la votació popular feta pels espectadors del Festival, “Món petit” ha quedat en tercer lloc, entre més de 200 documentals presentats.

“Món petit” narra la història de l’Albert Casals, un jove d’Esparreguera de vint anys que viatja amb la seva companya fins als antípodes de casa seva, Nova Zelanda, sense diners, equipatge, ni poder caminar. A través del fil conductor de la seva aventura travessant mig món, el film descriu la vida de l’Albert, la malaltia que li va inutilitzar les cames i l’educació rebuda per part d’uns pares que no l’han sobreprotegit i que han optat per donar-li llibertat en comptes de limitar-lo pel fet que necessita una cadira de rodes. Des de petit l’Albert somiava viatjar pertot arreu. Finalment, als quinze anys, els pares el van deixar anar sol a recórrer el món sense res a les butxaques. La seva història es va donar a conèixer arran de la publicació de la seva autobiografia, “El món sobre rodes”, el segon llibre de no-ficció en català més venut per Sant Jordi el 2009. Dos anys i tres continents visitats més tard va escriure “Sense fronteres”.

Aquesta ha estat l’estrena mundial de "Món petit” i l’any que ve es podrà veure a les sales de cinema comercials, i després, a Sense ficció. Els llargmetratges “La primavera” i “Bajari. La Barcelona calé”, també coproduides per TV3, han participat en Reflecting Images: Panorama, una secció oficial no competitiva de l’IDFA que recull films atractius pel format o l’elecció del tema i que opten al Premi del Públic.