Estrena, dimecres 4 de juliol, 21h50La crisi econòmica ha provocat situacions mai vistes fins ara.
Fills i néts que han d’anar a viure amb els avis. Jubilats que han d’estirar la seva pensió per mantenir tota la família.
Gent gran, com els iaioflautes, que van lluitar per les llibertats democràtiques i que ara han hagut de tornar a sortir al carrer perquè no els hi prenguin tot allò que va costar tant de guanyar.
Voluntaris que podrien estar còmodament jubilats i que ajuden gent que no pot menjar, perquè, ras i curt, s’han quedat sense dents per no poder pagar el dentista.O exdirectius que han baixat del pedestal de les grans empreses multinacionals on han treballat tota la vida i que ara ajuden petites empreses ofegades per la falta de crèdit.Aquests són els avis contra la crisi. Entre ells tenen grans diferències, de recorregut vital, d’estatus econòmic o de pensament polític. Però tots ells comparteixen la rebel•lia de plantar cara a una crisi que ja no és només econòmica, sinó una crisi de valors i de confiança.
Potser no som els seus néts, però ells són els nostres avis contra la crisi.


Sense amagar la duresa de la crisi, el documental mostra la força i el to positiu dels seus protagonistes. N’és un exemple la música. Cadascun d’ells ha triat una cançó que ha marcat o que defineix la seva vida. El músic Dani Flaco ha fet les versions de “Resistiré”, “Libre”, “Diguem no” i “Ara que tinc 20 anys”.Un documental de MONTSE ARMENGOU i RICARD BELIS, Imatge JORDI GIRALT. Muntatge M. JOSEP TUBELLA, Producció ROSER COSTA i LAURA NAVALPOTRO, Grafisme PEP PRESAS i JOAN PACHECO,
Músics DANI FLACO: guitarra acústica, harmònica i veu, MIQUEL BALLESTER: percussió, PEPO LÓPEZ: guitarra acústica, mandolina, guitarra espanyola i cors

Enllaços:
IAIOFLAUTAS
VOLUNTARIAT SENIOR DE VOLUNTARIAT EMPRESARIAL