El passat dissabte 19 de maig es va fer l'estrena territorial del documental "SÈGULA, lo futur de les terres de l'Ebre" al centre Cívic de Deltebre, i que va comptar amb l'actuació del grup "Sirgadors", autors de la banda sonora del documental. "SÈGULA" es planteja com és la tasca de buscar el futur mitjançant la cohesió social davant un panorama incert com el que travessem. Dirigit per Mario Pons, "SÈGULA" arriba després de dos anys de feina per part dels autors i transcendeix l'àmbit del documental perquè també dóna nom a un moviment que es proposa obrir processos de participació i diàleg entre totes les parts implicades amb les Terres de l'Ebre. L'objectiu? Buscar la cohesió per fer moure un territori que, segons els impulsors, és mereix molt més que resignació i que a la vegada pot servir d'exemple de superació davant les perspectives incertes de futur.

nullnull

"SÈGULA" s'estrenarà pròximament al "Sense ficció". Podeu veure un tràiler del documental en aquest enllaç.

SINOPSI "SÈGULA, lo futur de les Terres de l'Ebre"

L'ofici de sirgar va ser un dels més durs lligats a la navegació fluvial al riu Ebre i ara, un segle després de la seva desaparició, ha esdevingut un símbol de la identitat, per tot allò que representa d'esforç i també per la seva vinculació cultural i emotiva amb el riu.

La falta de vent a favor, l'escassa economia productiva, la forta riuada de la crisi financera i moral que s'emporta la prosperitat i la salut de moltes famílies, fa que molts ciutadans ens preguntem: per sobre de les nostres diferències, pot una minoria influir de forma directa sobre el seu futur?

Aturats, estudiants, autònoms, empreses, associacions, institucions, universitats, sindicats... Tots ells s'uneixen per trobar un camí en comú que allunyi a les perifèries dels seus propis complexos, l'abandonament i càstig dels poders centrals.

Dirigit per Mario Pons.