El documental de TV3 “Torneu-me el fill!” ha estat seleccionat per formart part de la secció oficial del Festival de Cinema i Drets Humans, que se celebrarà del 17 al 22 de maig, amb la seu principal a Barcelona, i també a Nova York i París.

null

“Torneu-me el fill!” és un treball de Montse Armengou i Ricard Belis que prova que el règim franquista va permetre l’apropiació de nens i les adopcions irregulars. Un relat esfereïdor de nens robats durant el franquisme, de mares i de fills que esperen veritat i justícia. TV3 el va estrenar al programa “Sense ficció” al febrer del 2011.
El Festival de Cinema i Drets Humans està dirigit per Toni Navarro i organitzat per La Mirada. Està obert a ficció, animació i documental i s’hi presenten curtmetratges, llargmetratges i migmetratges. La intenció del Festival és promoure i obrir espais per a la difusió i exhibició de treballs cinematogràfics que tracten dels drets humans, i sensibilitzar la població i potenciar el respecte a la Declaració Universal dels Drets Humans a partir de la divulgació d'aquestes obres.
El Festival es complementa amb exposicions i taules rodones, i organitza mostres itinerants de les pel•lícules finalistes de cada edició a diferents ciutats del món, com ara: Amman (Jordània), Sevilla (Espanya), Bogotà (Colòmbia), Mérida (Veneçuela), Istanbul (Turquia), Atenes (Grècia), DF (Mèxic), Macedònia i Palestina.