Dimecres, 25 de gener de 2012

Un documental que ens ensenya la relació d’una família amb la seva filla autista. La lluita diària per buscar una bona comunicació.
Finalista a millor documental dels premis Goya i Gaudí 2011.


null

Aquest documental és una adaptació al cinema de la novel•la gràfica del mateix nom ”Maria i jo”, de Miguel Gallardo, que va ser guanyadora del Premi Nacional espanyol del Còmic 2008.
És la historia del viatge del mateix Miguel Gallardo i la seva filla, María, a les Illes Canàries per passar unes vacances en un complex turístic de l’illa. Un escenari molt diferent i un lloc on no s’acostuma a veure cap pare sol que viatgi amb una filla que pateix autisme.

null

“Maria i jo” és un quadern de viatge en què s’han anotat, una per una, igual que les llistes que tant li agrada fer a la Maria, totes les coses, grans i petites, que omplen la vida diària dels Gallardo de vacances. El documental recull la manera peculiar de comunicar-se, les reaccions de les persones de l’entorn amb la Maria, els problemes de convivència que planteja el fet que encara sigui una nena entre ells dos, i amb la resta del món, que no sempre està disposat a acceptar persones que són una excepció en relació amb el concepte general de normalitat. I també les recompenses que els van acompanyant durant aquestes vacances diferents formen part de l’essència de la pel•lícula.La María viu amb la seva mare, la May, a Canàries, a 3.000 quilòmetres de Barcelona, on viu el Miguel Gallardo. A vegades, el Miguel i la María se’n van junts de vacances a passar una setmana en un resort del sud de Gran Canària, un escenari una mica inhabitual que no sol acollir entre els seus hostes cap pare sol amb una filla de catorze anys que pateix autisme. Aquesta és la història d’un d’aquells viatges i, sobretot, un relat original i ple d’humor, ironia i sinceritat sobre com es conviu amb una discapacitada.El treball ha tingut un important èxit de públic i de crítica per la seva sensibilitat especial i franquesa a l’hora de parlar dels conflictes i de la relació de la família. És un treball irrepetible i ple d’escalf humà. Una òpera prima de Fèlix Fernández de Castro que resulta excepcional.

És un documental dirigit per Fèlix Fernández de Castro i produït per Loris Omedes.

Una producció de Bausan Films S.L. i Pelis Chulas S. L, amb la producció associada de TV3, Fundació Orange i la coproducció de TVE