EMISSIÓ: dimecres 23 de març.

Un retrat sobre un dels jutges més famosos i polèmics d'Espanya l’any en què, probablement, seurà al banc dels acusats.
Baltasar Garzón està pendent de ser jutjat en el que serà un procés internacionalment polèmic. El jutge més famós a dins i fora d’Espanya està acusat d’anar en contra de la llei per investigar els crims del franquisme. També el Suprem ha acceptat dos casos més: sobre ell pesen acusacions sobre els seus mètodes per perseguir la corrupció - en el “cas Gürtel” - i sobre les seves finances.

Després de 22 anys a l’Audiència Nacional i un historial ple dels casos més polèmics i pioners, seurà al banc dels acusats no solament un home que ha estat al centre de la vida pública de l’Espanya de les últimes dues dècades, sinó també un model de jutge que posa a prova la justícia espanyola. Aquest fet marcarà un moment definitiu per ell i serà un repte per a la justícia espanyola, sota l’atenta mirada de mitjans de comunicació i juristes de tot el món.

Aquest documental, que segueix Garzón a la Haia, l’Argentina, Colòmbia, el Regne Unit i Espanya, explica la historia del jutge, amb el seu testimoni, i amb les veus dels seus defensors i dels seus detractors, en un moment definitiu de la seva carrera. Justin Webster, director de "Garzón, judici al jutge", ha estat al plató del nostre programa per parlar del seu documental.Un documental dirigit per Justin Webster.

Veure la nota de premsa del documental.