EMISSIÓ: dimecres 16 de març.

“Vídeocràcia és el poder de la imatge en la societat” - Wikipedia.org


Seleccionat per la Mostra de Venècia del 2009
Selecció oficial Festival de Cinema Internacional de Toronto 2009


null


Sense ficció emet "Videocràcia" un documental que no es podrà veure a cap televisió italiana perquè ha aixecat una enorme polseguera. És una crítica demolidora al món del primer ministre italià, Silvio Berlusconi, que el pròxim mes d'abril haurà d’anar als jutjats per diverses raons.

En una videocràcia, la clau del poder és la imatge. A Itàlia, un sol home ha aconseguit el domini de la imatge durant tres dècades consecutives. Primer com a magnat de la televisió i després com a president del Govern, Silvio Berlusconi ha creat un sistema perfecte de televisió que fica en un mateix sac l’entreteniment i la política. Com no ho ha fet mai ningú, ha influït en els continguts de la televisió comercial a Itàlia. Els seus canals de televisió, coneguts per l’exposició reiterada de noies gairebé nues, són vistos per molts com un mirall dels seus gustos i personalitat propis.


"Totes les televisions italianes van decidir no emetre el documental"
Erik Gandini, autor del documental i d'altres treballs reconeguts com "Sacrifici", "Surplus" o "Gitmo", ha estat al plató del Sense ficció per explicar-nos com ha viscut el periple de "Videocràcia", censurat a totes les televisions italianes - la televisió pública, la RAI, inclosa - però que ha tingut un gran ressò en els cinemes i en la circulació per la xarxa. Aquí podeu gaudir amb l'entrevista a un dels joves realitzadors més actius i amb més futur d'Europa.

Veure la nota de premsa del documental.