Estrena, dimecres 7 de desembre

Guanyador del premi del públic al Festival Memorimage 2011 de Reus

Descobrim la imatge inèdita de l’artista a traves de filmacions pròpies que es veuran per primer cop

Un documental dirigit per Maria Gorgues.

null

El 2010, cinc anys després de la mort de Victòria dels Àngels, un equip del programa Sense Ficció va tenir accés a una part de l'arxiu personal de la soprano barcelonina.

Gràcies a la Fundació Victoria de los Ángeles, que ho havia guardat en un magatzem durant aquest temps, s'havia conservat una miscel•lània de fotografies, de manuscrits i de records de la cantant. Mentre que les partitures, els vestits d'escena i l'arxiu gràfic eren sota custòdia de les institucions, aquest material, d'un valor més anecdòtic i sentimental que no pas documental, havia passat desapercebut.Un dels motius de la recerca era trobar imatges inèdites que poguessin revelar l'artista en el punt culminant de la seva trajectòria, una etapa força desconeguda pel gran públic. Tot i ser una de les figures més destacades de la lírica de la segona meitat del segle XX, no s'havia fet mai cap documental sobre Victòria dels Àngels.
Però els baguls de viatge amagaven un tresor: més d'una cinquantena de bobines de 16 i 8 mm, totalment inèdites. Bona part d'aquestes cintes les va rodar la mateixa artista que tenia una gran afició pel cine i per la fotografia.

nullnull

Dels Estats Units a Sud-àfrica, o d'Europa a Austràlia, Victòria dels Àngels va registrar el que l'envoltava. El documental "Brava, Victòria!" fa servir aquesta mirada, afegint-hi entrevistes, òperes i recitals d'arxiu de la soprano, així com entrevistes amb col•laboradors i persones del món de la lírica, per explicar la història de l'artista. "Brava, Victòria!" no és la biografia d'una diva, ni un compendi de la carrera de la soprano en clau erudita, sinó una aproximació a la dona i a la persona que va dedicar més de seixanta anys de la seva vida a la música.

A més dels films inèdits, el documental també mostra imatges pràcticament desconegudes fins ara, procedents de diversos arxius. Destaca la que, creiem, és la filmació més antiga de Victòria dels Àngels cantant, de finals dels anys quaranta.L'equip de "Brava, Victòria!" és pràcticament el mateix de "Música Savall, història Borja", un documental que Sense Ficció va presentar el 2010.

Maria Gorgues, direcció i guió
Miquel Bruns, realització
Carles Mestres, director de fotografia
Agnès Batllori, producció
Carlos Prieto, muntatge vídeo

Rodat a Barcelona, Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola, San Francisco. Nova York i Madrid en HD + material d'arxiu en diversos suports : cine 16mm, cine 8 mm, vídeo, fotografies, etc.

Una producció de TVC (Sense Ficció), TVE i Cromosoma
Amb la col•laboració de l'ICIC i la Fundació Victoria de los Ángeles