Estrena, dimecres 9 de març

Sense ficció ens acosta a la figura de l’extraordinari doctor Moisès Broggi, Creu de Sant Jordi l’any 1981, guardonat per la Generalitat de Catalunya el 2008 amb la medalla d’Or i el Premi Nacional a la Trajectòria Professional i Artística en reconeixement a “la seva dilatada i prestigiosa carrera com a cirurgià i el seu compromís ètic i social". Més enllà dels premis, el documental aprofundeix justament en aquesta dimensió ètica, que ha anat construint i acumulant al llarg dels més de cent anys de la seva vida.
A través d’un recorregut autobiogràfic, el documental retrata l’ànima del Doctor Moisès Broggi, cirurgià i científic que anteposa la bondat a la intel•ligència, els valors ètics a la raó. Per a ell, la ment és un instrument per aconseguir els valors de pau i harmonia que busca l’ésser humà, i la ciència un instrument meravellós tan sols si és guiada per l’ètica.

La intenció del documental és desvetllar la dimensió ètica que el Dr. Moisès Broggi ha anat construint i acumulant al llarg de la seva vida. Una dimensió que en definitiva constitueix el seu veritable llegat cap a nosaltres, més enllà dels reconeixements oficials, i el seu tarannà com a figura pública. L'envergadura del personatge i la seva fascinant peripècia vital marquen definitivament el dispositiu narratiu del projecte, que no deixa de ser una biografia explicada de manera cronològica.
Marta Batlle, directora de "Dr. Moisès Broggi: Ciència Ètica", ha explicat tot el que ha significat per ella fer un retrat documental del doctor Broggi, el qual ha participat activament en l'elaboració del documental.

Veure nota de premsa del documental