EMISSIÓ: dimecres 19 de gener.

Un documental que revela des de dins els secrets dels moviments ultraconservadors que han posat Barack Obama contra les cordes.


null

Des del Tea Party, passant pels ciutadans que es mostren contraris a la reforma sanitària o a creure que existeix realment el canvi climàtic, s’ha demostrat que els sectors més conservadors dels Estats Units s'han rebel•lat en contra del programa d'Obama. Però es tracta de moviments espontanis, nascuts des de la base, d’iniciatives ciutadanes? O són, com s’anomenen als Estats Units, un exemple d’"astroturfing"? És a dir, una creació de falsos moviments dissenyats per posar missatges corporatius en boca de ciutadans aparentment independents? Mogut per la curiositat per descobrir-ho, el documentalista Taki Oldham decideix investigar-ho infiltrant-se al cor d’aquests moviments, tot emprenent un viatge que el portarà a recórrer, durant un mes, sis estats: el cor del “somni americà”. D’aquesta manera, Oldham acabarà descobrint durant el viatge exemples d’“astroturfing”, comesos a una escala molt més gran del que podia haver-se imaginat; casos que amenacen, no només la salut de la democràcia nord-americana, sinó també la dels seus ciutadans i del planeta en conjunt.

"Molta gent encara no ha paït un president afroamericà"Antoni Bassas, corresponsal de TV3 a Washington, ha conversat amb nosaltres i ens ha parlat del Tea Party, moviment que ha vist créixer des que ocupa la corresponsalia. El periodista també ens ha comentat els punts calents de la política nord-americana, que passa per un moment d'auge dels sectors conservadors i de càstig per a la figura del president demòcrata, Barack Obama.

Veure la nota de premsa del documental.