EMISSIÓ: dimecres 12 de gener.

Dues guerres.
Dos bàndols.
Dues famílies.
Dues morts.
Un home.
GARBO, l’home que va salvar el món.


null


Guanyador del Goya 2010 a la millor pel•lícula documental.
Guanyador dels Premis Gaudí ( IIa edició) a la millor pel•lícula documental i al millor guió original.


Sense ficció canvia de dia d’emissió i ho fa presentant la història del “millor actor del món”, de l’home que va aconseguir enganyar el Tercer Reich: Joan Pujol, conegut com a “Garbo”. El documental, narrat com un thriller, presenta “una història d’herois i d’espies, de secrets i de mentides, de memòria i d’oblit”, com diu el seu autor, Edmon Roch. Fet a partir de fragments de pel•lícules de Hollywood, material d’arxiu i entrevistes – el periodista Xavier Vinader, l’expert en Intel•ligència i novel•lista Nigel West o la comtessa de Romanones, entre d’altres - “Garbo” explica la veritable història de l’agent doble més important del segle XX, de l’home que va fer creure als nazis que el desembarcament de Normandia era un engany i que el veritable desembarcament dels aliats es faria al Pas-de-Calais.
En resum, després del seu bon recorregut per sales de cinema, arriba a la televisió el retrat d’un home singular i que representa el debut en la direcció del seu autor, Edmon Roch.

"Sabia que teníem una història extraordinària entre mans"Edmon Roch ha estat al plató del "Sense ficció" per a explicar-nos com va conèixer la història de Joan Pujol i com ha estat el procés de creació del seu aclamat documental, que ha durat gairebé cinc anys.

Veure la nota de premsa del documental.