EMISSIÓ: dijous 9 de desembre.

La difícil situació d’una nena embarassada de 9 anys que, desencadena una batalla per saber a quina vida cal donar preferència.

Participant del Silverdocs Documentary Festival i del Hot Springs Documentary Film Festival


null

Quan una nena nicaragüenca de nou anys es queda embarassada com a conseqüència d’una violació, els seus pares –una parella de camperols que treballa a Costa Rica– intenten desesperadament trobar una justificació terapèutica per tal que la seva única filla pugui avortar. La seva lluita els porta a enfrontar-se amb els governs de Nicaragua –un país on gairebé el 40% de la població és menor de 14 anys- i de Costa Rica, amb la classe mèdica i amb l’Església Catòlica, a més de convertir-los en uns fugitius. La seva història agafarà relleu internacional i acabarà acaparant l’atenció dels mitjans de comunicació de gairebé tot el món, que l’acabaran convertint en una causa a la qual s’hi sumarà gent de tots els països.

"La decisió d'avortar sempre ha de ser de la dona"Sílvia Aldavert, cap dels programes de l'Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears, ens ha parlat del documental "Rosita" i ha explicat que la redacció de la nova Llei de l'avortament a Espanya ha estat fortament condicionada pel sector eclesiàstic.

Veure la nota de premsa del documental.