EMISSIÓ: dijous 11 de novembre.

Del productor guanyador d’un Oscar per “One day in september”.


null

Sense ficció presenta un documental que mescla dramatitzacions, imatges reals i animació. El protagonista és un arxiver que viu en un món devastat l’any 2055. Allà revisa arxius corresponents a dècades anteriors i es pregunta: “Per què no vam posar fi al canvi climàtic quan en vam tenir l’oportunitat?”.

Aquest és el punt de partida - un plantejament de ficció que ens fa l’actor Pete Postlethwaite (En el nom del pare, Sospitosos habituals) – d’un treball militant que ens explica les greus conseqüències del canvi climàtic a través d’imatges d’arxiu que cobreixen des dels anys 50 fins entrat el segle XXI i de testimonis reals. Un guia de muntanya que ha viscut en primera persona el desgel de les glaceres alpines, una nigeriana que ha de pescar a les aigües infestades per una petroliera o una refugiada iraquiana són alguns dels personatges que apareixen en la història per explicar-nos fins a quin punt el món va camí de la devastació si no fem el possible per posar-hi fre.


"L'única manera de frenar el canvi climàtic és amb un compromís internacional"Són paraules d'Aida Vila, responsable del programa contra el canvi climàtic de Greenpeace, que ha estat al Sense ficció per a parlar del documental i també per a oferir-nos l'estat de la qüestió del gran canvi mediambiental que estem vivint.