“Qui va matar el cotxe elèctric?” i “Una veritat incòmoda” són com un cop de puny vigorós i ple de força!

Michael Moore
Emissió: dijous 4 de març.

L’EV1 era un dels cotxes més ràpids, el cotxe més eficient que s’havia fabricat mai. S’alimentava amb electricitat, produïa zero emissions i va catapultar la tecnologia nord-americana cap a l'avantguarda de la indústria de l’automoció. Els pocs afortunats que van arribar a conduir-lo, mai van voler renunciar-hi. Llavors, per què General Motors va acabar destruint tota la seva flota de vehicles EV1 al bell mig del desert d'Arizona?
Sense ficció explica la història del cotxe elèctric, un vehicle que es va desenvolupar a la dècada dels 90 i que, per diversos motius, va ser retirat del mercat i destruït a mans d’aquells mateixos que l’havien creat. Quins interessos s’amagaven darrera d’aquella operació? Consumidors, petroleres, fabricants d’automòbils i el mateix Govern dels EUA són posats a la picota en aquest documental, el treball més extens i punyent que s’ha fet fins avui sobre la història del cotxe elèctric.


Patrick Renau, president de l'Associació Promotora del Vehicle Elèctric Volt-Tour, ha conversat amb Joan Salvat sobre el present i el futur del vehicle elèctric, el desenvolupament del qual està, segons Renau, més en mans de les noves indústries i dels emprenedors que no pas de la indústria automobilística.

Veure la nota de premsa del documental.