"... este documental traza el tétrico cuadro de aquel ignominioso campo [...] Algunos de esos testimonios dibujan estampas que encogen el corazón."

Víctor Amela, periodista i crític de televisió de La Vanguardia
“Sense ficció” ha estrenat aquest documental l’any en el qual se celebra el setantè aniversari de la retirada republicana. “Camp d’Argelers” és un documental que va més enllà dels tòpics per explicar què va significar realment aquest camp de concentració per a uns cent mil republicans catalans i espanyols que fugien del franquisme. El documental és un document únic que mostra com va ser la vida al camp de concentració republicà tot incloent entrevistes a més de vint testimonis directes, imatges d’arxiu i fotografies inèdites, així com també escenes dramatitzades de la vida quotidiana al camp.

Per fer les parts dramatitzades es va construir un set a la platja d’Argelers i s’hi van recrear els elements més identificatius del camp (barraques, cabanes, tendes, bombes d’aigua...) Les declaracions dels testimonis s’han recollit a Catalunya, Aragó, França, Viena (Àustria) i Zuric (Suïssa).

Pel que fa al material d’arxiu, s’han consultat més de vint arxius de tot el món i una dotzena de col·leccions particulars de fotografies.Joan Salvat ha conversat al "Sense ficció" amb el director de "Camp d'Argelers", Felip Solé que, entre altres aspectes, ha destacat la bona acollida que ha tingut el documental a França, on es va preestrenar fa uns mesos.

Veure la nota de premsa del documental.