“Sense ficció” ha presentat un documental que revela aspectes fins ara ocults sobre la fotògrafa Annie Leibovitz, la primera dona que ha exposat la seva obra a la Galeria Nacional de Retrats de Washington i també l’última que va fotografiar el músic John Lennon, l’any 1980, hores abans que l’assassinessin.

La fotògrafa Annie Leibovitz.


La seva família, els inicis com a fotògrafa, l’addicció a les drogues, la maternitat, la seva faceta de fotoreportera i els aspectes més íntims de la relació amb l’escriptora Susan Sontag, prenen forma en aquest documental dirigit per Bárbara Leibovitz, germana de la protagonista, que es va encarregar de seguir i de documentar durant un any sencer la vida de la fotògrafa, probablement, més reconeguda dels darrers 30 anys.

El testimoni de Leibovitz ve acompanyat de la veu d’altres personatges cèlebres que han format part de la seva vida com a fotògrafa, com ara Mick Jagger, Keith Richards, Hillary Clinton, Mihaïl Baryshnikov, Demi Moore, Patti Smith o Yoko Ono."És un documental extraordinari que ens mostra l'ànima de la fotògrafa".

Aquesta és una de les declaracions que Paco Elvira ha fet en l'entrevista prèvia a l'emissió del documental. El fotògraf i professor universitari també ha comentat la trajectòria de Leibovitz i ha destacat les fotografies que han estat més polèmiques.

Veure la nota de premsa del documental.