Barcelona està a punt d’estrenar una nova terminal a l’aeroport del Prat. Amb aquest motiu, Sense Ficció ha emès, dissabte dia 13 de juny, “Embarcament immediat. BCN, l’origen”.
Un documental de producció pròpia que permet, a través de la història, comprendre per què tenim aquest model d’aeroport, quines són les seves característiques i quines les seves limitacions.“Embarcament immediat” explica les raons per les quals, des dels inicis de l’aviació a Catalunya, l’aeroport es va instal·lar al terme del Prat de Llobregat. Als anys 20, fins i tot s’hi van arribar a concentrar tres aeròdroms.

L’aeroport que s’està fent ara és fruit del pacte firmat a mitjans dels anys 90 entre totes les administracions. El documental entrevista tots els que aleshores hi van establir les bases del nou model d’infraestructura.

“Embarcament immediat” explora com és la convivència entre els conreus, els avions i els ocells que tenen el seu hàbitat als espais naturals protegits. Una passejada pel delta del Llobregat, per descobrir paisatges i llocs inaccessibles que envolten l’aeroport i que fan que ara, durant un enlairament o un aterratge, el territori es contempli amb una altra mirada.

En el nostre plató, Joan Salvat ha entrevistat la directora del documental, Montserrat Besses.Veure la nota de premsa del documental.