“Aquesta és la història d’un assassinat. La víctima, Fidel Castro”. Així és com arrenca el documental que s’emet a “Sense ficció” aquest dimecres 10 de juny, un treball únic sobre tots els intents d’atemptat que ha patit el líder cubà durant els 50 anys del seu govern.

Membres del servei secret de Castro recompten els intents d'assassinat contra el líder cubàFidel Castro en una de les comparicions en què es va intentar assassinar-loLuis Posada, un dels homes que va intentar atemptar contra el règim castrista

El documental aporta els testimonis de bona part dels agents, militars i civils, que van intentar assassinar Castro. Companys d’estudis els uns, rivals polítics uns altres, tots ells parlen sense complexos sobre una acció que, la majoria, consideraven necessària i justificada. Van intentar matar Castro fins a 638 vegades. Cap dels intents, però, no li va fer la més petita rascada. Darrere la figura de Fidel Castro sempre hi va haver els membres del seu servei secret, homes entregats que, des de l’ombra, sempre van vetllar per la vida del seu president.

Veure la nota de premsa del documental.