ESTRENA: 23 de gener del 2009.

"Primer documental del Sense ficció"


Una biografia completa d’un dels personatges més populars dels Estats Units, Martin Luther King, el símbol de la lluita contra el racisme i pels drets humans. Martin Luther King va ser assassinat quan sortia d’un hotel, el 4 d’abril de 1968. La presa de possessió de Barak Obama, el nou president dels Estats Units, significa un punt de inflexió, la demostració d’un canvi que porta el primer candidat negre a la presidència dels Estats Units. Fa uns anys hauria estat impensable.

roda de premsa de martin luther king

“King” es la història èpica de l’home, la seva lluita i el seu temps. Les últimes 48 hores de Martin Luther King a Memphis són l’espina dorsal d’aquest especial que recull testimonis d’una gran importància, com ara l’expresident Bill Clinton o la fins ara secretaria d’Estat del govern Bush, Condoleezza Rice, entre molts altres.

El documental descriu el que ha significat la lluita de Martin Luther King i el seu llegat. El programa explica els motius que van portar el líder negre a encapçalar les protestes i com la lluita li va donar fama, però també va provocar les protestes dels ciutadans blancs que volien que continués la situació de discriminació.

En el programa també hi ha les entrevistes amb Andrew Young, John Lewis, Harry Belafonte, Walter Fauntroy, i també amb familiars que fins ara no havien parlat mai, com Martin Luther King II, que ens dóna detalls de la persona a més a més del mite, que ens acosta al coneixement d’aquesta gran figura que va encapçalar el moviment pels drets civils, lluitant pacíficament i seguint els exemples del líder de la independència de l‘Índia, Mahatma Gandhi.

Alguns dels entrevistats són persones que lluiten actualment pels drets humans, com ara Bono, Chuck D, o els actors Harry Belafonte i Forest Whitaker. El documental també posa al descobert, per primera vegada, els documentats de la policia i de l‘FBI, que demostren com Martin Luther King va estar vigilt constantment des del 1962 fins a la seva tràgica mort a Memphis, quan tenia 39 anys.

Una producció d’NBC Universal per al Canal Historia (2008).