Categories: Extres
Escrit per: Sense ficció
En aquest apartat us oferim entrevistes inèdites del documental “Els espies no són el que eren” que no s'han emès per televisió i que complementen el documental produït per Televisió de Catalunya dirigit per Montserrat Besses i que va ser emès en el programa "Sense ficció" el dimarts 10 de gener.


Jorge Dezcallar
Director CNI (2001-2004) / diplomàtic

Antonio Díaz
Professor Ciència Política, especialista Serveis Intel·ligència, Universitat Cadis


Joan Anton Mellón
Catedràtic de Ciència Política i de l’Administració, especialista Intel·ligència i Anàlisi Estratègica, UB

José Miguel Palacios
Excap Divisió Anàlisi - Centre d’Anàlisi d’Intel·ligència Unió Europea, INTCEN
Juan Martín Roy
Exmembre CNI / president Associació Exmembres Servei Intel·ligència Espanyol

Carola García-Calvo
Investigadora Reial Institut Elcano / coautora informe “Estado Islámico en España”

Rubén Arcos
Coordinador Càtedra Serveis Intel·ligència i Sistemes Democràtics, URJC

Fernando Velasco
Director Càtedra Serveis Intel·ligència i Sistemes Democràtics, URJC professor Filosofia Moral

Emilio Sánchez de Rojas
Cap Investigació i Anàlisi Escola Alts Estudis Defensa

Miguel Ángel Ballesteros
Director de l’Institut Espanyol d’Estudis Estratègics


Categories: Extres
Escrit per: Sense ficció
En aquest apartat, us oferim dos vídeos inèdits que no s’han emès per televisió i que complementen el documental “Jo també vull sexe!”.

VÍDEOS EXTRES

Ràdio Mollet
“Barreres fora” és un programa de l’Associació Discapacitats Físics i Sensorials de Mollet i Comarca (ADIMO) que emet cada setmana Ràdio Mollet.

Taller de sexualitat
Taller de sexualitat de nois i noies amb discapacitat intel·lectual del Grup TEB impartit per la sexòloga Gemma Deulofeu.

Més informació sobre discapacitat física i intel·lectual i sexualitat:

- Institut per l’Atenció i la Recerca en la Discapacitat Intel·lectual i Desenvolupament (INARDI)

- DINCAT

- Associació Catalana d’Integració i Desenvolupament Humà

- Grup TEB

- ASPAYM CATALUNYA

- TANDEM TEAM

- YES, WE FUCK!

- SEX ASISTENT

- TACTOTERAPIA

- SEXUALIDAD FUNCIONAL

- KIAKAHART Artes en movimiento

- SHANENDOGS
Categories: Extres
Escrit per: Sense ficció
Quinze aviadors confessen al documental “Pilots”, dirigit per Josep Rovira i produït per Televisió de Catalunya”, les emocions que viuen i els pensaments que tenen mentre transporten vides humanes a bord de costosíssims aparells d’una punta a l’altra del planeta.

Dues pilots aterren un Airbus A320 de Vueling a El Prat (Barcelona), procedents de Berlin (Alemanya). I ho fan a l’hora preferida pels pilots per arribar a aquest aeroport: quan mor el dia, amb les crestes de Montserrat guaitant damunt la boira. Filmat amb multicàmera, aquí teniu un vídeo extra realitzat per Neus Fernando, estudiant de la Universitat Pompeu Fabra en pràctiques en el programa “Sense ficció”. Són imatges inèdites, no emeses per televisió.Aterratge de nit a Barcelona d’un avió Airbus 320 des de la cabina del pilot
Categories: Extres
Escrit per: Sense ficció
Quinze aviadors confessen al documental “Pilots”, dirigit per Josep Rovira i produït per Televisió de Catalunya”, les emocions que viuen i els pensaments que tenen mentre transporten vides humanes a bord de costosíssims aparells d’una punta a l’altra del planeta.

Què passa dins de la cabina d’un Airbus A330 d’Iberia durant l’enlairament? Filmat amb multicàmera, aquí teniu un vídeo extra realitzat per Neus Fernando, estudiant de la Universitat Pompeu Fabra en pràctiques en el programa “Sense ficció”, de l’enlairament nocturn a Río de Janeiro (Brasil) d’un d’aquests aparells amb direcció a l’aeroport de Barajas (Madrid). Són imatges inèdites, no emeses per televisió.Vídeo “#PilotsTV3 Enlairament Airbus 330 Rio de Janeiro”
Categories: Extres
Escrit per: Sense ficció
Quinze aviadors confessen al documental “Pilots”, dirigit per Josep Rovira i produït per Televisió de Catalunya”, les emocions que viuen i els pensaments que tenen mentre transporten vides humanes a bord de costosíssims aparells d’una punta a l’altra del planeta.

Entrem al seu espai de treball per filmar-los en dos dels moments més delicats de cada vol: l’enlairament i l’aterratge. Filmat amb multicàmera, aquí teniu un vídeo extra realitzat per Neus Fernando, estudiant de la Universitat Pompeu Fabra en pràctiques en el programa “Sense ficció”, de l’enlairament d’un Boeing 737 d’Air Europa a l’aeroport d’El Prat (Barcelona) amb direcció a Granada. Són imatges inèdites, no emeses per televisió.Vídeo “#PilotsTV3 Enlairament Boing 737 Barcelona”
Categories: Extres
Escrit per: Sense ficció
En aquest apartat us oferim dos vídeos del documental "Pastilla busca malaltia", realitzats per Neus Fernando, estudiant en pràctiques del programa, que no s’han emès per televisió i que complementen el documental produït per Televisió de Catalunya i dirigit per Montse Armengou i Ricard Belis i que va ser emès en el programa “Sense ficció” el dimarts 19 d’abril.

Els dos vídeos corresponen a:

- Jornades Farmacrítics (València, 2015). Diàleg entre Cecilia Tena, exvisitadora mèdica, i Abel Novoa, president del col·lectiu "No Gracias", en què parlen de les pressions de la indústria farmacèutica sobre els metges.
- Jornades sobre la síndrome de l'Agreal (Madrid, 2015). Declaracions de dones afectades per l'Agreal; d'Antonio Piga, de la Universitat d'Alcalà d'Henares, i de Francisco Almodóvar, advocat.


Categories: Extres
Escrit per: Sense ficció
En aquest apartat, us oferim "Pastilla busca malaltia, darrera la càmera", el 'making of' realitzat per Joan Aznar, l'estudiant en pràctiques del programa, que complementa el documental produït per Televisió de Catalunya i dirigit per Montse Armengou i Ricard Belis i que va ser emès en el programa "Sense ficció" el dimarts 19 d'abril.

Es tracta d’una reflexió dels directors sobre el tractament periodístic de temes complexos en un mitjà públic; la llibertat amb què han treballat a l'hora de tocar un tema que afecta una indústria com la farmacèutica; els diferents enfocaments de la realització del documental, amb l’ús de l’stopmotion; els testimonis a l'hora de reviure davant de la càmera alguns dels moments més traumàtics de la seva vida, entre d’altres.


Categories: Extres
Escrit per: Sense ficció

En aquest apartat us oferim cinc vídeos inèdits del documental "Alertadors contra la corrupció" que no s'han emès per televisió i que complementen el documental produït per Televisió de Catalunya i dirigit per Montserrat Besses i Pere López i que va ser emès en el programa "Sense ficció" el dimarts 27 d'octubre.

Els cinc vídeos corresponen a declaracions de les següents persones que intervenen en el documental:

- Joan Llinares, director Palau de la Música (2009-2010).
- David Fernández, expresident de la Comissió d’Investigació sobre Frau i Evasió Fiscals i les Pràctiques de Corrupció Política del Parlament de Catalunya.
- Miguel Ángel Mayo, tècnic d’Hisenda a Gestha Catalunya.
- Núria Bassols, Comissionada per a la Transparència de la Generalitat de Catalunya.
David Fernández
Joan Llinares [1]
Joan Llinares [2]
Miguel Ángel Mayo
Núria Bassols
Categories: Extres
Escrit per: Sense ficció
En el blog del programa "Sense ficció" podeu veure el documental "El gran silenci, Horta de Sant Joan" amb subtítols en anglès i en espanyol. Es tracta d'una producció de Televisió de Catalunya amb la col·laboració de Brutal Media, dirigida per Carles Caparrós."The Great Silence, Horta de Sant Joan", subtitulat en anglès.

"El gran silencio, Horta de Sant Joan", subtitulat en espanyol.


Cinc anys després dels fets, aquest documental dóna veu, per primera vegada en un treball televisiu, als bombers que van treballar a contrarellotge per controlar l’incendi d’Horta de Sant Joan del 2009. Entre ells, parla Josep Pallàs, l’únic supervivent de la unitat GRAF Lleida que va tenir l’accident que va provocar la mort de cinc bombers. També ho fa el cap dels GRAF, Marc Castellnou, que ha anat 125 vegades al lloc de l’atrapament mortal per analitzar-ne les causes i extreure’n lliçons per al futur. Entre tots expliquen com va funcionar l’operatiu els primers dies d’aquell incendi.

El 21 de juliol del 2009 es va produir un dels pitjors incendis de Catalunya. Va cremar bona part del massís del Port, a Horta de Sant Joan, a la Terra Alta. Van ser dos dies de foc intens que van provocar la mort de cinc bombers. Per primera vegada, els protagonistes expliquen al lloc dels fets com va ser que un incendi que semblava controlat es va desbocar i va atrapar tots els efectius que treballaven en l’extinció.
A partir de la reconstrucció dels fets i la identificació de tots els factors que van influir en l’accident, el documental recull les lliçons apreses en aquell episodi d’atrapaments i reflexiona sobre la necessitat de gestionar bé els boscos. I ho fa de manera minuciosa, entrevistant els testimonis dels fets, els membres del GRAF – Grup de Reforç en Actuacions Forestals- que van treballar per controlar l’incendi, i amb colpidores imatges d’arxiu, algunes d’elles inèdites en televisió, captades pels mateixos membres del cos de bombers.

"El gran silenci, Horta de Sant Joan" es va projectar el passat 22 d'abril al 13è International Wildland Fire Safety Summit and 4th Human Dimensions of Wildland Fire Conference, celebrat a Idaho (EUA).

El programa "Sense ficció" va estrenar "El gran silenci, Horta de Sant Joan" l'1 de juliol de 2014.Categories: Extres
Escrit per: Sense ficció
En el blog del programa "Sense ficció" podeu visionar el documental "Trasplantant la vida" amb subtítols en anglès ("Life From Others"). És tracta d'una producció de TVC, amb la col·laboració de JWProductions diririga per Justin Webster.L’increïble èxit del model de trasplantaments d’Espanya, creat en hospitals de Catalunya, és ara una referència a països de tot el món.

Aquest documental descobreix el secret de l’èxit , un secret més humà que tècnic, un coneixement fet a base d’anys de lluita i experiència que ara s’exporta al món.

Amb rodatges que s’han fet durant sis mesos a l’Hospital Clínic de Barcelona i a hospitals de països tan diferents com Alemanya i l’Iran, la història se centra en el treball del Dr. Martí Manyalich, assessor de trasplantaments català. Viatja constantment pel món per ensenyar el model, tant a països en desenvolupament com a països rics i sofisticats. A Alemanya sorprèn que la taxa de trasplantaments sigui molt més baixa que a Espanya. A l’Iran, malgrat les diferències culturals, i sobretot gràcies a una doctora exalumna del Dr. Manyalic, s’està explotant l’èxit del model.

En el seguiment del Dr. Manyalich s’observa el treball sensible dels seus alumnes amb les famílies, tant dels donants com dels receptors. També el seu treball als hospitals, on tracten amb una cadena d’altres metges i altres professionals per fer els trasplantaments possibles. Es demostra així que aquests metges són imprescindibles per a l’èxit. Són metges amb un paper discret, una figura poc coneguda pel públic però essencial per al model, que s’anomenen “coordinadors de trasplantaments”. Ells es fan responsables d’un moment tan delicat, on el dol d'alguns es converteix en l'esperança dels altres.

Al Clínic, alumnes del Dr. Manyalich, vinguts de Mèxic i del Brasil, segueixen tot el procés d’un trasplantament de cor. A Alemanya, cirurgians expliquen per què tan pocs alemanys diuen sí a la donació. Dins dels hospitals de Teheran es demostra com estan salvant vides i com parlen amb les famílies del donants. És un documental que explica, a través de l’acció més que l’explicació, un “savoir faire” pioner i inspirat, creat per metges catalans.

Elprograma "Sense ficció" va estrenar "Trasplantant la vida" el 14 de desembre de 2011.

Següent