Categories: Notícies , Cultura , Societat
Escrit per: Sense ficció
El documental "El cor", una coproducció de Setmàgic Audiovisual i Televisió de Catalunya dirigida per Marc Juan, es pre-estrena el dijous 8 de gener, a les 20.00 al Cinema Truffeau de Girona.The Gospel Viu Choir o Gospel Viu, com en diuen els seus membres, és una formació de gospel de referència a Catalunya. Tenen un tarannà com a grup que els fa especials, que els converteix en alguna cosa més que una formació musical. El documental “El cor” és el testimoni privilegiat i proper dels cinc anys d’aproximació que ha viscut el director Marc Juan i dels mesos de convivència amb el grup, que permet captar tota la màgia que desprenen els seus concerts, els assajos o “la catarsi dels dimarts”, com en diu un dels seus membres, i les vides d’alguns cantaires pels quals la música té un sentit molt especial.

“El cor” s’estrenarà el dimarts 13 de gener, a les 22.00, al programa “Sense ficció” de TV3.

Categories: Notícies
Escrit per: Sense ficció
La 25a edició del premi turístic Pica d'Estats als millors treballs de comunicació dedicats als valors turístics de les comarques de Lleida ha reconegut en la categoria de "Millor treball de televisió" el documental "La gran aventura de la Canadenca". El documental explica com fa cent anys la companya La Canadenca va iniciar els canvis energètics a Catalunya amb la construcció de les primeres centrals al Pirineu. El treball també va guanyar l'any 2012 el premi "Cinema Rescat" del Festival Internacional de Cinema de Reus, el Memorimage, al "millor treball de documentació i recerca".


Jordi Fortuny, director del documental, recull el guardó lliurat pel conseller Felip Puig. Font: ACN

El treball va ser emès al "Sense ficció" el desembre del 2012 i es pot recuperar per tornar-lo a veure en línia en aquest enllaç.

"La gran aventura de la canadenca" està dirigit per Jordi Fortuny i és una coproducció de Batabat amb Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola i Endesa.
Categories: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental "Glance up ("Mirant cap amunt"), dirigit per Enric Ribes i Oriol Martínez ha estat guardonat amb el premi Especial del Públic al Festival Miradasdoc. El certamen va tenir lloc a Guia de Isora (Tenerife), entre els dies 1 i 8 de novembre.

El documental, produït per La Lupa Produccions amb la col·laboració de TVC, la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sant Cugat també ha estat guardonat fa poc amb el premi a la millor Fotografia al Made-In-Michigan Film Festival.

"Glance up" s'emetrà pròximament al "Sense ficció".


» Veure més

Categories: Notícies
Escrit per: Sense ficció
Aquest any, alguns dels documentals que porten l'etiqueta del "Sense ficció" es projectaran en la 9a edició del reconegut festival Memorimage de Reus. "Xavier Vinader, periodista. Contra la guerra bruta" (documental que emetrà pròximament "Sense ficció"), competirà en la secció oficial del festival i també es projectarà en la secció "Memorijove", adreçada al públic adolescent; en la mateixa secció es projectarà "Els records glaçats", d'Albert Solé (emès al "Sense ficció" el passat 15 d'abril) i "Prim, anatomia d'un general" ("Sense ficció" del passat 4 de novembre), que també serà el protagonista de la secció "Com es va fer".Podeu trobar més informació sobre la programació del festival en aquest enllaç Memorimage

Memorimage acabarà el pròxim dissabte 8 de novembre.» Veure més

Categories: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El I Congrés Europeu de Custòdia del Territori (I European Land Stewardship Congress) projectarà el documental "Entre el cel i la terra" dijous 6 de novembre, a les 14.30 a la Sala Àgora del CosmoCaixa, dins del programa de les "Activitats paral·leles" del congrés. La sessió comptarà amb la presència de dos dels seus directors, Tono Folguera i David Fernández de Castro."Entre el cel i la terra", que va ser estrenat al Memorimage i al FICMA 2013, ha rebut la una menció especial del jurat de la 7a edició de l'Ecozine Film Festival de Saragossa. El jurat va destacar que el film, una producció de Lastor Media en coproducció amb Televisió de Catalunya, "retrata de manera magnífica una època i una generació decisives en la conservació de la natura" a l'estat espanyol. Així mateix, va destacar-ne la "factura tècnica impecable i el fet de què recuperi documents audiovisuals històrics de gran interès".

El documental va ser emès al "Sense ficció" el passat 3 de desembre del 2013.

» Veure més

Categories: Notícies
Escrit per: Sense ficció
"Ignasi M.", l'últim treball de Ventura Pons, torna, només durant dues setmanes, al cinema. Serà als Cinemes Texas, de Barcelona, a partir del divendres 31 d'octubre. Després d'un recorregut intens per sales de cinema i per festivals internacionals - cliqueu "Veure més", al final de l'article - el film estarà en la cartellera del cinema en dues sessions diàries, a les 20h i a les 22h. El mateix divendres 31 d'octubre, Ignasi Millet - l'Ignasi M. del film - i Ventura Pons explicaran com ha estat l'acollida que han rebut per part del públic de tots els indrets del món on s'ha projectat aquest treball.
» Veure més

Categories: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental "El meu nom és Druillet", de Montserrat Besses i Pere López, s'ha projectat amb èxit a París, en el marc de la segona edició d'un cicle que ha reflexionat sobre quins són els camins de la reparació en la fi de les tiranies. La sessió ha portat per títol "Vichy/Franco, Europa: l'herència del feixisme".

Un auditori ple, amb prop de 150 persones ocupant l'espai d'una sala de la Maison des Metallos - un equipament cultural de l'Ajuntament de la capital parisina - va assistir el dimecres 29 d'octubre a la projecció del documental, que va anar acompanyada d'un debat en què hi van participar la mateixa Montserrat Besses; Philippe Druillet, fill del policia francès que es va destacar en la repressió de republicans exiliats, i David Martínez, director de l'Institut Ramon Llull a París. La sessió ha portat per títol "Vichy/Franco, Europa: l'herència del feixisme" i també ha servit per debatre sobre el paper que ha de tenir la televisió pública en la preservació de la memòria històrica.


Phillippe Druillet, protagonista del documental, i Montserrat Besses, codirectora, en un moment del rodatge.


"El meu nom és Druillet" - film nominat al Prix Europa 2012 - és un dels tres films que han donat cos a la segona edició del cicle "Un semaine sur la réparation", organitzat per la Maison des Metallos amb la finalitat de reflexionar sobre quins són els camins de la reparació en la fi de les tiranies. La Maison des Metallos és un equipament cultural de l'Ajuntament de París amb una llarga història i amb una forta simbologia en la lluita contra el feixisme: és el lloc on es va organitzar l'acollida de voluntaris de les Brigades Internacionals que van participar en la defensa de l'Espanya republicana.

Aquest acte ha estat organitzat per la Maison des Metallos amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull i de la Delegació de la Generalitat de Catalunya a París.» Veure més

Categories: Notícies
Escrit per: Sense ficció
“Sense Ficció” estrenarà en breu “Barcelona 1962. L’ombra dels Creix”, un documental que gira al voltant dels fets ocorreguts l’abril de 1962 quan la policia franquista va entrar a l’edifici de la Universitat Central i va detenir centenars d’estudiants. Aquests es manifestaven en solidaritat amb les vagues d’Astúries de 1962. A partir d'aquest moviment estudiantil, el documental escolta el testimoni dels estudiants, que parlen de la repressió a la qual van ser sotmesos, i sobre els quals plana l’ombra sinistra dels seus torturadors: els germans Creix.

El documental es presentarà el pròxim dilluns 27 d'octubre a la mateixa Universitat de Barcelona on, ara fa 52 anys, passaven aquells fets.“Barcelona 1962. L’ombra dels Creix” és una producció de TV3 amb la col·laboració d’Optim TV i està dirigida per Enric Canals, amb guió del mateix Canals i Josep Maria Ràfols. El treball està realitzat per Carles Gené.
Categories: Notícies
Escrit per: Sense ficció
La 3a Mostra ForadCamp proposa una selecció "off" de dues pel·lícules que reflexionen sobre la natura i com aquesta pot marcar la vida de la gent: “La plaga” (20.00), de Neus Ballús - emesa al "Sense ficció" - i “Sobre la marxa” (18.00), de de Jordi Morató. En el debat posterior a cada projecció hi participaran els respectius directors dels films.Les projeccions es faran dijous 25 d'octubre al Nou Casino de Figaró-Montmany (Vallès Oriental).

Categories: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental "Avi, et trauré d'aquí!" es projectarà, dins la secció "Sessions especials", en la pròxima edició del "Festival Docs Barcelona + Medellín", que es farà del 20 al 26 d'octubre a la ciutat colombiana. Dins d'aquesta secció, fora de concurs, es projectaran també els documentals "Messi", "Intimidades de Shakespeare y Victor Hugo", "El huaso, "No hay dolor ajeno", "First cousin once removed i "El planeta de los caracoles", tal i com podeu comprovar en aquest enllaç.

La coautora del documental, Montse Armengou, també ha estat convidada a participar en el festival. Armengou intervindrà en una "Master Class" titolada “El periodismo de investigación como herramienta de recuperación de la memoria histórica y reparación de las víctimas”. Serà el pròxim dijous 23 d'octubre.Tràiler d' "Avi, et trauré d'aquí!!"

Anterior SegüentTelevisió de Catalunya

© Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, S.A.