Arxius

Estas veient: desembre 2016
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
Els documentals "Priorat" i "Sexe, maraques i chihuahues", dues coproduccions de Televisió de Catalunya, han estat nominats al premi a Millor Pel·lícula Documental en els IX Premis Gaudí. Les nominacions es van donar a conèixer el dijous 29 de desembre en una lectura pública a l’Auditori de La Pedrera.

El dimarts 3 de gener de 2017 començarà la segona volta de votacions i la cursa definitiva pels guardons, que es lliuraran el diumenge 29 de gener a l’Auditori Fòrum-CCIB en una gala retransmesa per Televisió de Catalunya, dirigida per Lluís Danés i presentada per l’actor Bruno Oro."Priorat", una producció de Lastor Media i Un Capricho de Producciones en coproducció amb Televisió de Catalunya i dirigida per David Fernández de Castro, s'emet dimarts 3 de gener al programa "Sense ficció". El documental, sobre l’èpica història dels que ja són popularment coneguts com els “Cinc Magnífics” --René Barbier, Daphne Glorian-Solomon, Álvaro Palacios, Josep Lluís Pérez i Carles Pastrana, que, a principis dels anys vuitanta, van revolucionar el vi català--, ha estat guardonat el 2016 amb el Premi Ciutat de Reus i el Premi del Públic al Memorimage Festival Internacional de Cinema de Reus, i el Premi Vi Català en el Most Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava."Sexe, maraques i chihuahues", la pel·lícula documental sobre la increïble vida del músic Xavier Cugat, és una coproducció de Televisió de Catalunya amb Minimal Films i TVE dirigida per Diego Mas Trelles. El documental va ser estrenat al programa "Sense ficció" el passat 20 de setembre amb el webdoc “Sexe, maraques i chihuahues. La increïble vida de Xavier Cugat”, que proposa un recorregut interactiu per la prolífica vida del polifacètic músic a partir dels seus amors i ritmes caribenys. S’hi pot navegar de tres maneres diferents: descobrint les etapes seqüencials de la seva vida, a partir de les notes musicals que conformen la seva partitura personal --i que ens situen en anys significatius-- i explorant cada bloc relacionat amb un dels seus grans amors.
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció

Alguns dels protagonistes del documental "Jo també vull sexe!", dirigit per Montse Armengou i Ricard Belis, van assistir de públic a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, el diumenge 18 de desembre.Montse Salat i els seus fills Xavi i Eduard, i Immaculada Hernández i Jordi Porta van passar pel plató 1 de TV3.Després de 21 hores d’emissió en directe, 6 a Catalunya Ràdio i 15 a TV3, el marcador d’aquesta edició, dedicada a l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, reflectia la quantitat de 8.490.607 euros.