Arxius

Estas veient: octubre 2016
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció

El Patronat de la Fundació Paco Candel ha atorgat el Memorial Francesc Candel de Comunicació 2016 a Carles Canet i Jordi Portals per la seva feina en la direcció del documental, coproducció de TV3, “Paco Candel, l’altre català”. Aquest treball es va poder veure el mes de febrer a l’espai de TV3 “Sense ficció”.El Patronat de la Fundació ha volgut reconèixer “tant la qualitat aconseguida com l’oportunitat de la iniciativa i, sobretot, la molt notable contribució a la divulgació de l’obra literària de Candel, especialment el llibre “Els altres catalans”, per tan considerable aportació a la cohesió social de Catalunya”.

El documental “Paco Candel, l’altre català” aprofundeix en la trajectòria vital i cultural de l'autor d'“Els altres catalans”. L'obra treia a la llum una realitat que quedava marginada a l'extraradi de Barcelona, a les barraques de Montjuïc i als barris perifèrics que creixien com l'escuma amb l'arribada d'immigrants.Dirigida per Carles Canet i Jordi Portals, “Paco Candel, l’altre català”, és una producció de Wonka Films (Good Company Productions) en coproducció amb TV3 i amb la col·laboració de la Fundació Candel, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català i l’ICEC.

La Fundació Privada Paco Candel té com a missió donar suport a les persones immigrades que vénen a Catalunya en el seu procés d'integració a la societat catalana, per compartir-hi el benestar social i laboral, la igualtat d'oportunitats, la cultura i la llengua, tot facilitant el sentiment de pertinença al poble català i partint de l'esperit i els valors inherents en l'obra de l'escriptor i per difondre, promocionar i fomentar l'obra i la personalitat de Paco Candel.
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El webdoc “El Swissleaks de Falciani. El gran robatori de dades bancàries” ha estat guardonat amb el Premi de Periodisme Ernst-Schneider-Preis 2016 en la categoria de temes d’economia alemanya, atorgat per les cambres de comerç i indústria d’Alemanya i lliurat a Colònia. El webdoc està associat al documental “La llista de Falciani”, de Ben Lewis, amb participació de TV3.En l’interactiu especial es pot conèixer la història d'Hervé Falciani, accedir a diverses dades sobre l'evasió fiscal, respondre a algunes preguntes i saber l'opinió d’altres usuaris, a través d’un menú desplegable de cinc capítols.

El webdoc “El Swissleaks de Falciani” va ser guardonat també el passat mes de juliol amb el German-French Journalism Award, un dels més importants d’Europa en la categoria multimèdia.“La llista de Falciani” va inaugurar la divuitena edició del festival DocsBarcelona 2015. És una coproducció de Gebrueder Beetz Filmproduktion (Berlín), Polar Star Films, TVC (Catalunya), SWR/ARD (Alemanya), ARTE (Alemanya/França), TVE (Espanya), RTS i SRF (Suïssa), DR (Dinamarca), SVT (Suècia), YLE (Finlàndia) i TG4 (Irlanda), que va ser emesa pel programa “Sense ficció” el 7 de juliol de 2015, en el marc d’una emissió conjunta de tots els canals públics europeus participants en la seva coproducció.
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental “Priorat”, una coproducció de Televisió de Catalunya, Lastor Media i Un Capricho Producciones, dirigit per David Fernández de Castro, tindrà una intensa presència en diversos festivals en les pròximes quatre setmanes: Seminci de Valladolid, Festival Most del Penedès/Priorat i IDFA d’Amsterdam.El periple de “Priorat” començarà amb la projecció inaugural del cicle Cine i Vi, de la 61a edició de la Setmana Internacional de Cinema de Valladolid (Seminci), que té lloc entre els dies 22 i 28 d’octubre.

El dimecres 2 de novembre es projectarà a la Filmoteca de Catalunya en el marc de la presentació a Barcelona del 6è Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava (Most Festival), que tindrà lloc entre els dies 3 i 13 novembre en diferents poblacions del Penedès i del Priorat. El documental fa part de la secció Collita 2016 i es podrà veure també el divendres 4 a les 20.00, al Teatre Casal de Vilafranca del Penedès, i el dissabte 12 a les 20.00, al Teatre L’Artesana de Falset.Finalment, “Priorat” formarà part de la secció “Panorama” –fora de competició– del prestigiós International Documentary Film Amsterdam (IDFA 2016), que tindrà lloc entre els dies 16 i 27 novembre a la capital holandesa.

“Priorat” és el relat apassionat i èpic de la història dels cinc pioners –els “cinc magnífics” –que han propiciat la transformació radical d’una comarca deprimida en un dels territoris del vi més prestigiosos del món: René Barbier, Daphne Glorian-Solomon, Álvaro Palacios, Josep Lluís Pérez i Carles Pastrana. Cinc joves valents, arrauxats i visionaris que a principis dels vuitanta van compartir un somni i una aventura que va revolucionar el vi català.

El programa “Sense ficció” estrenarà el documental a principis del 2017.
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
“Pastilla busca malaltia”, el documental de producció pròpia de Televisió de Catalunya dirigit per Montse Armengou i Ricard Belis i nominat al prestigiós Prix Europa 2016 en la categoria d’“Actualitat”, serà present en la programació Pessics de Ciència, a l’Hospitalet de Llobregat (el Barcelonès), i en la Fira Alimentació i Salut, a Balaguer (la Noguera).El documental es projectarà el dimecres 19 d’octubre a les 18.30, en el marc de la programació Pessics de Ciència, a l’Auditori Barradas, en una sessió amb col·loqui en què participarà el director Ricard Belis.

Pessics de Ciència és un projecte del Centre Cultural Sant Josep --equipament de l’Ajuntament de l’Hospitalet—que té per objectiu fomentar l’interès pel coneixement científic i acostar-lo a la ciutadania de manera atractiva i entenedora.

D’altra banda, el diumenge 23 a les 16.30, al Pavelló Inpacsa de Balaguer, serà el torn de la Fira Alimentació i Salut, en què la directora Montse Armengou hi farà una conferència relacionada amb el treball d’investigació que analitza alguns medicaments que han causat estralls entre els consumidors.Quan a la nominació al Prix Europa 2016, divendres 21 tindrà lloc a Berlín la cerimònia de lliurement, en què es donarà a conèixer el millor documental televisiu europeu de l‘any.

El programa “Sense ficció” va estrenar “Pastilla busca malaltia” el 19 d’abril de 2016, que podeu veure aquí.