Arxius

Estas veient: octubre 2015
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental d’investigació “La llista de Falciani”, dirigit per Ben Lewis, i el webdoc associat “El swissleaks de Falciani. El gran robatori de dades bancàries” han rebut quatre nominacions en tres certàmens internacionals: els Premis de l’Acadèmia Alemanya de Televisió, el German Economy Film Award i els Lovie Awards de l’International Academy of Digital Arts and Sciences.L’Acadèmia Alemanya de Televisió (Deutsche Akademie für Fernsehen) ha nominat el documental ”La llista de Falciani” al Premi de la TV Alemanya 2015. Els guardonats es donaran a conèixer el 28 de novembre durant la gala que tindrà lloc en el Filmforum NRW del Museu Ludwig de Colònia.

El German Economy Film Award ha nominat “La llista de Falcani” en la categoria de “Films about Economy” i el webdoc “El swissleaks de Falciani. El gran robatori de dades bancàries” en la categoria de Films in New Media. Els guanyadors seran anunciats el 4 de novembre.Finalment, els Lovie Awards de l’International Academy of Digital Arts and Sciences, lliurats el dimarts 13 d’octubre, no han premiat el webdoc “El swissleaks de Falciani. El gran robatori de dades bancàries”, que havia estat seleccionat entre 1.500 projectes procedents de 30 països.

“La llista de Falciani” va inaugurar la divuitena edició del festival DocsBarcelona 2015, el 27 de maig. És una coproducció de Gebrueder Beetz Filmproduktion (Berlín), Polar Star Films, TVC (Catalunya), SWR/ARD (Alemanya), ARTE (Alemanya/França), TVE (Espanya), RTS i SRF (Suïssa), DR (Dinamarca), SVT (Suècia), YLE (Finlàndia) i TG4 (Irlanda), que va ser emesa pel programa “Sense ficció” el 7 de juliol, en el marc d’una emissió conjunta de tots els canals públics europeus participants en la seva coproducció.

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El 60 aniversari de la Semana Internacional de Cine de Valladolid, Seminci, que se celebrarà del 24 al 31 d'octubre, compta amb diversos projectes amb segell català en el seu programa, entre els quals hi ha dues coproduccions de TVC, "Filosofia a la presó", dirigit per Gilbert Arroyo i Marc Parramon, que competeix a la de "Doc.España", i "La granja del Pas", dirigit per Sílvia Munt, que ho fa a la secció "Tiempo de Historia". Tots dos documentals s'emetran properament en el programa de TV3 "Sense ficció"."FILOSOFIA A LA PRESÓ"

El documental de Gilbert Arroyo i Marc Parramon ha estat filmat al Centre Penitenciari Lledoners, prop de Manresa, durant 11 setmanes. Set presos i set estudiants de Dret d'Esade dialoguen durant hores sobre la seva experiència vital, la felicitat, l'amor, la por, la justícia, el sentit de la vida o la veritat, i sobre les possibilitats i dificultats de la reinserció. El documental permet seguir l'evolució de cada participant al llarg del procés, des de les reticències i prejudicis inicials fins a la comprensió que la veritat és complexa i no es pot reduir a un estereotip. Un retrat sense màscares de dos col·lectius valents que aposten per trencar la seva bombolla i entendre les raons de l'altre.

Gilbert Arroyo, director
(Orléans, França, 1970) Guionista i director de programes. Director de la sèrie "Con mis ojos" per a La2 de TVE, Premi Zapping 2014. Guionista del documental "El preu de volar" (TV3) i director i guionista de diversos programes de televisió de Media 3.14 per a Cuatro, La Sexta, Antena 3, Telemadrid i TV3. Forma part de l'equip de Media 3.14 des de l'any 2001. Anteriorment ha treballat com a guionista a TV3, a Ràdio Barcelona Cadena Ser, Gara Produccions i Produccions Quart, i com a redactor a Ediciones El Jueves.

Marc Parramon, director
(Manlleu, 1977) Realitzador i codirector d'"Injustícia Exprés: el cas Óscar Sánchez", guanyador de la Nimfa d'Or al millor documental al Festival de TV de Montecarlo 2015. Codirector del documental "Retorn a la terra lliure" (2008), que va participar en el Festival Memorimage de Reus. Realitzador a la productora independent Goroka, per a BarcelonaTV, Localia, TVC i TVE.
"LA GRANJA DEL PAS"

La precarietat econòmica que sacseja cada dia el nostre país contrasta amb la fredor de les xifres que no pot explicar el patiment que estan suportant les persones que es troben en aquesta situació i, el que és més important encara, la transformació que en molts casos experimenten. Després de conviure amb ells durant un any, la pel·lícula se centra en les històries humanes, en un relat que mostra la seva veritat i on s'expliquen de manera senzilla i directa el seu dolorós camí, les seves experiències, les seves pors, però també l'alegria de tornar a creure en les seves pròpies forces; un viatge personal que trenca un mur atàvic a l'interior de qui ho escolta.

"La granja del pas" mostra una realitat d'on sorgeixen les preguntes més essencials, les profundes contradiccions d'una societat al límit de les seves forces, la necessitat de replantejar-se el futur i l'intens desig d'alliberar-se.

Sílvia Munt, directora
Actriu i directora de cinema i televisió. Va debutar com a actriu el 1977 i ha participat en més de cinquanta pel·lícules. Va ser guardonada amb dos Premis Goya com a actriu per "Alas de mariposa", de Juanma Bajo Ulloa, i per la direcció del Millor Curt Documental amb "Lalia". Directora del llargmetratge "Pretextos" (2008), Premi a la Millor Direcció al Festival de Màlaga i de diverses TV movies, com "Mar de plástico" (2010), que va ser nominada als Premis Gaudí.