Arxius

Estas veient: novembre 2014
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
La 25a edició del premi turístic Pica d'Estats als millors treballs de comunicació dedicats als valors turístics de les comarques de Lleida ha reconegut en la categoria de "Millor treball de televisió" el documental "La gran aventura de la Canadenca". El documental explica com fa cent anys la companya La Canadenca va iniciar els canvis energètics a Catalunya amb la construcció de les primeres centrals al Pirineu. El treball també va guanyar l'any 2012 el premi "Cinema Rescat" del Festival Internacional de Cinema de Reus, el Memorimage, al "millor treball de documentació i recerca".


Jordi Fortuny, director del documental, recull el guardó lliurat pel conseller Felip Puig. Font: ACN

El treball va ser emès al "Sense ficció" el desembre del 2012 i es pot recuperar per tornar-lo a veure en línia en aquest enllaç.

"La gran aventura de la canadenca" està dirigit per Jordi Fortuny i és una coproducció de Batabat amb Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola i Endesa.
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental "Glance up ("Mirant cap amunt"), dirigit per Enric Ribes i Oriol Martínez ha estat guardonat amb el premi Especial del Públic al Festival Miradasdoc. El certamen va tenir lloc a Guia de Isora (Tenerife), entre els dies 1 i 8 de novembre.

El documental, produït per La Lupa Produccions amb la col·laboració de TVC, la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sant Cugat també ha estat guardonat fa poc amb el premi a la millor Fotografia al Made-In-Michigan Film Festival.

"Glance up" s'emetrà pròximament al "Sense ficció".


» Veure més

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
Aquest any, alguns dels documentals que porten l'etiqueta del "Sense ficció" es projectaran en la 9a edició del reconegut festival Memorimage de Reus. "Xavier Vinader, periodista. Contra la guerra bruta" (documental que emetrà pròximament "Sense ficció"), competirà en la secció oficial del festival i també es projectarà en la secció "Memorijove", adreçada al públic adolescent; en la mateixa secció es projectarà "Els records glaçats", d'Albert Solé (emès al "Sense ficció" el passat 15 d'abril) i "Prim, anatomia d'un general" ("Sense ficció" del passat 4 de novembre), que també serà el protagonista de la secció "Com es va fer".Podeu trobar més informació sobre la programació del festival en aquest enllaç Memorimage

Memorimage acabarà el pròxim dissabte 8 de novembre.» Veure més

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El I Congrés Europeu de Custòdia del Territori (I European Land Stewardship Congress) projectarà el documental "Entre el cel i la terra" dijous 6 de novembre, a les 14.30 a la Sala Àgora del CosmoCaixa, dins del programa de les "Activitats paral·leles" del congrés. La sessió comptarà amb la presència de dos dels seus directors, Tono Folguera i David Fernández de Castro."Entre el cel i la terra", que va ser estrenat al Memorimage i al FICMA 2013, ha rebut la una menció especial del jurat de la 7a edició de l'Ecozine Film Festival de Saragossa. El jurat va destacar que el film, una producció de Lastor Media en coproducció amb Televisió de Catalunya, "retrata de manera magnífica una època i una generació decisives en la conservació de la natura" a l'estat espanyol. Així mateix, va destacar-ne la "factura tècnica impecable i el fet de què recuperi documents audiovisuals històrics de gran interès".

El documental va ser emès al "Sense ficció" el passat 3 de desembre del 2013.

» Veure més