Arxius

Estas veient: octubre 2014
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
"Ignasi M.", l'últim treball de Ventura Pons, torna, només durant dues setmanes, al cinema. Serà als Cinemes Texas, de Barcelona, a partir del divendres 31 d'octubre. Després d'un recorregut intens per sales de cinema i per festivals internacionals - cliqueu "Veure més", al final de l'article - el film estarà en la cartellera del cinema en dues sessions diàries, a les 20h i a les 22h. El mateix divendres 31 d'octubre, Ignasi Millet - l'Ignasi M. del film - i Ventura Pons explicaran com ha estat l'acollida que han rebut per part del públic de tots els indrets del món on s'ha projectat aquest treball.
» Veure més

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental "El meu nom és Druillet", de Montserrat Besses i Pere López, s'ha projectat amb èxit a París, en el marc de la segona edició d'un cicle que ha reflexionat sobre quins són els camins de la reparació en la fi de les tiranies. La sessió ha portat per títol "Vichy/Franco, Europa: l'herència del feixisme".

Un auditori ple, amb prop de 150 persones ocupant l'espai d'una sala de la Maison des Metallos - un equipament cultural de l'Ajuntament de la capital parisina - va assistir el dimecres 29 d'octubre a la projecció del documental, que va anar acompanyada d'un debat en què hi van participar la mateixa Montserrat Besses; Philippe Druillet, fill del policia francès que es va destacar en la repressió de republicans exiliats, i David Martínez, director de l'Institut Ramon Llull a París. La sessió ha portat per títol "Vichy/Franco, Europa: l'herència del feixisme" i també ha servit per debatre sobre el paper que ha de tenir la televisió pública en la preservació de la memòria històrica.


Phillippe Druillet, protagonista del documental, i Montserrat Besses, codirectora, en un moment del rodatge.


"El meu nom és Druillet" - film nominat al Prix Europa 2012 - és un dels tres films que han donat cos a la segona edició del cicle "Un semaine sur la réparation", organitzat per la Maison des Metallos amb la finalitat de reflexionar sobre quins són els camins de la reparació en la fi de les tiranies. La Maison des Metallos és un equipament cultural de l'Ajuntament de París amb una llarga història i amb una forta simbologia en la lluita contra el feixisme: és el lloc on es va organitzar l'acollida de voluntaris de les Brigades Internacionals que van participar en la defensa de l'Espanya republicana.

Aquest acte ha estat organitzat per la Maison des Metallos amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull i de la Delegació de la Generalitat de Catalunya a París.» Veure més

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
“Sense Ficció” estrenarà en breu “Barcelona 1962. L’ombra dels Creix”, un documental que gira al voltant dels fets ocorreguts l’abril de 1962 quan la policia franquista va entrar a l’edifici de la Universitat Central i va detenir centenars d’estudiants. Aquests es manifestaven en solidaritat amb les vagues d’Astúries de 1962. A partir d'aquest moviment estudiantil, el documental escolta el testimoni dels estudiants, que parlen de la repressió a la qual van ser sotmesos, i sobre els quals plana l’ombra sinistra dels seus torturadors: els germans Creix.

El documental es presentarà el pròxim dilluns 27 d'octubre a la mateixa Universitat de Barcelona on, ara fa 52 anys, passaven aquells fets.“Barcelona 1962. L’ombra dels Creix” és una producció de TV3 amb la col·laboració d’Optim TV i està dirigida per Enric Canals, amb guió del mateix Canals i Josep Maria Ràfols. El treball està realitzat per Carles Gené.
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
La 3a Mostra ForadCamp proposa una selecció "off" de dues pel·lícules que reflexionen sobre la natura i com aquesta pot marcar la vida de la gent: “La plaga” (20.00), de Neus Ballús - emesa al "Sense ficció" - i “Sobre la marxa” (18.00), de de Jordi Morató. En el debat posterior a cada projecció hi participaran els respectius directors dels films.Les projeccions es faran dijous 25 d'octubre al Nou Casino de Figaró-Montmany (Vallès Oriental).

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental "Avi, et trauré d'aquí!" es projectarà, dins la secció "Sessions especials", en la pròxima edició del "Festival Docs Barcelona + Medellín", que es farà del 20 al 26 d'octubre a la ciutat colombiana. Dins d'aquesta secció, fora de concurs, es projectaran també els documentals "Messi", "Intimidades de Shakespeare y Victor Hugo", "El huaso, "No hay dolor ajeno", "First cousin once removed i "El planeta de los caracoles", tal i com podeu comprovar en aquest enllaç.

La coautora del documental, Montse Armengou, també ha estat convidada a participar en el festival. Armengou intervindrà en una "Master Class" titolada “El periodismo de investigación como herramienta de recuperación de la memoria histórica y reparación de las víctimas”. Serà el pròxim dijous 23 d'octubre.Tràiler d' "Avi, et trauré d'aquí!!"
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental, emès al mes de febrer al “Sense ficció”, es projectarà en una jornada organitzada pel Rotary Club, amb seu a Sant Cugat del Vallès. El Rotary Club, una entitat internacional que compta amb delegacions en diversos països del món, fa anys que lluita per eradicar aquesta malaltia. L’any 2007, l’organització va rebre una aportació econòmica per part de la Fundació Bill i Melinda Gates, amb la finalitat d’incentivar i poder persistir en la seva tasca.

Per la seva banda, el documental “Pòlio, crònica d’una negligència” explica com les autoritats franquistes van negar, durant molts anys, l’administració d’una vacuna que hauria pogut evitar les terribles conseqüències que van haver d’afrontar milers de persones a tot l’estat espanyol.

L’objectiu de la projecció del documental és, segons els organitzadors, “conscienciar i donar a conèixer què és la poliomelitis i què comporta a aquelles persones que pateixen la malaltia”.Després de la projecció es farà una taula rodona encapçalada per metges experts en la temàtica, afectats per la malaltia i per Montse Armengou, periodista i codirectora del documental.

Dia: dijous 23 d’octubre
Lloc: Casal Social de Torreblanca. Av. Pla del Vinyet, 81-85. Sant Cugat del Vallès
Hora: 19.30
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental “Avi, et trauré d’aquí!” es projectarà aquest mes d’octubre a Badajoz. La versió castellana es podrà veure a la capital extremenya el dia 21 d’octubre, formant part d’un cicle de documentals sobre memòria històrica i drets humans. L’acte està organitzat per l’Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica d’Extremadura (ARMHEX). El documental està dirigit pels periodistes Montse Armengou i Ricard Belis.Les cites:

“¡Te sacaré de aquí, abuelo!”
Dia: dimarts 21 d’octubre
Lloc: Sala d’actes de la Diputació de Badajoz (per concretar).
Hora: 19.30
Entrada lliure i gratuïta.
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental que retrata l'auge de l'extrema dreta a Europa - emès al "Sense ficció" el passat 17 de juny - es projectarà al Centre Cívic Sant Martí el pròxim dijous 9 d'octubre mentre que el 19 de desembre serà al Casal de Sant Andreu.

Els organitzadors de la projecció al districte de Sant Martí, d'aquest mes d'octubre, han considerat que el trasllat del Casal Tramuntana al barri de la Verneda-Sant Martí és un bona ocasió per projectar el documental. El Casal Tramuntana és una organització que, en la seva pròpia pàgina web apunta "Queremos que España brille más que nunca, que se imponga la justicia social frente a las desigualdades que propicia el sistema actual, que conserve su identidad, y la personalidad rica y diversa de Las Españas, y que su herencia no se diluya ni por el bombardeo cultural de la potencia de turno gobernante, ni por los flujos migratorios impulsados por el sistema capitalista globalizante".

L'acte ha estat organitzat pel col·lectiu de veïnat i entitats Verneda-Sant Martí Antifeixista. La projecció anirà seguida d'un col·loqui que comptarà, entre d'altres, amb Ricard Belis, codirector del documental.Per la seva banda, els impulsors de la projecció al districte de Sant Andreu, el pròxim desembre, han estimat oportú "donar difusió a la problemàtica de la dreta que avança i la lluita contra la cessió de 5000 m2 a la germanor d' Antics Legionaris en els terrenys de les Casernes per part del Consorci de Barcelona, terrenys destinats a equipaments públics".

Aquesta projecció ha estat organitzada per l'Assemblea Antifeixista de Sant Andreu en col·laboració amb el Col·lectiu Cultural de Cinema Popular (CCCP) de Sant Andreu.

Tots dos esdeveniments són gratuïts i oberts al públic general.

Dia: dijous 9 d'octubre.
Lloc: Centre Cívic Sant Martí. Carrer Selva de Mar, 215.
Hora: 19.30


Dia: 19 de desembre.
Lloc: Casal de Sant Andreu. Carrer Sant Adrià, 20 (Fabra i Coats)
Hora: 19.30Més informació a:
https://vernedaantifeixista.wordpress.com/
http://www.evern.org
www.casalsantandreu.cat