Arxius

Estas veient: abril 2014

24/04/2014: "Seixanta i el sexe"

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
EMISSIÓ: dimarts 29 d'abrilQuan Nili Tal, coneguda periodista, directora i productora de documentals israeliana, va arribar a l’edat de 61 anys se sentia atractiva i va decidir buscar una relació perquè no volia envellir sola. Era una dona divorciada, amb dos fills, cinc néts, un gos i un gat. Aleshores, es va fotografiar de manera provocativa i va enviar les fotos a una pàgina de contactes a Internet. Va rebre 1.342 respostes d’homes d’entre 20 i 80 anys. Va comprar una càmera de vídeo professional i va començar el seu viatge amb l’objectiu de filmar totes les trobades amb els potencials pretendents.

Trobaria l’home idoni? Hi ha esperança per als qui viuen sols i són grans? Durant el procés de canvi, de transformació personal, Nili va conèixer més de cinquanta homes, israelians i europeus, es va embarcar en un creuer de solters per la Riviera Maia i va gaudir de cada minut. Quan ja tenia enregistrades 250 hores de vídeo i encara no havia trobat parella, va decidir fer el documental “Seixanta i el sexe” (“Sixty and the city”).

El documental de Nili Tal és una mirada profunda sobre la vellesa i l’amor, un recerca divertida i intel·ligent que interpel·la persones de diferents edats per comprendre millor com afronten les persones grans que viuen soles les noves maneres de relacionar-se, quan encara se senten vitals, atractives i intel·ligents.


TRÀILER


Una producció de Nili Tal Productions (2010)

» Veure més

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
Nominat al Premí Gaudí 2014 com a "Millor pel•lícula documental"


La història d'una gran epopeia vital d’una pionera, dona i científica; i també una història plena d'interrogants sobre el futur de la utopia antàrtica.


ESTRENA: dimarts 15 d'abrilJosefina Castellví és una oceanògrafa i microbiòloga d'àmplia trajectòria internacional i pionera en la participació espanyola en la investigació a l'Antàrtida, que va rebre l’octubre passat el Premi Nacional de Cultura 2013. Un any abans de ser guardonada amb aquest premi, el 2012, quan es commemorava el 25è aniversari de la creació de la Base Antàrtica Espanyola (BAE) que ella va crear i va dirigir du-rant sis campanyes, va preparar el seu viatge de comiat del continent blanc. El viatge va coincidir, a més, amb la posada en marxa de la nova base antàrtica. El documental segueix la Josefina en aquest viatge emocional al paradís per¬dut dels anys més intensos de la seva vida.


Entrevista de Joan Salvat a Albert Solé

» Veure més