Arxius

Estas veient: febrer 2014
Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
“Intimitats Germans Roca. El millor restaurant del món” i “La plaga”, gran triomfadora dels premis Gaudí d’enguany. Dos treballs únics que reforcen les actuacions previstes pel 5è aniversari del programa. Durant l'emissió de "La plaga" es podrà comentar el llargmetratge amb la directora Neus Ballús i el productor Pau Subirós amb el hashtag #LaPlagaTV3.


EMISSIÓ: dimarts 4 de març.

“Intimitats Germans Roca, el millor restaurant del món”.En pocs anys han passat de col•laborar en el restaurant familiar d’un barri de Girona a ser considerats uns autèntics herois de la cuina. De servir plats casolans a ser admirats per la creació culinària, aquella que inventa nous gustos, que combina nous sabors. Aquesta ha estat la trajectòria dels germans Roca de Girona, aclamats a tot el món. Sense ficció proposa una mirada a l’esfera més personal de tres germans que, des de fa anys, han unit esforços, sense renunciar als seus orígens, per portar El Celler de Can Roca a dalt de tot: a ser considerat el millor restaurant del món. Com ha estat la trajectòria que ha dut els tres germans, que han viscut a la cuina gran part de la seva vida, a ser considerats els millors?


Entrevista als directors, Pere Solés i David Gimbernat“La plaga”"La plaga" és un treball dirigit per Neus Ballús que alterna estratègies narratives del documental i de la ficció i és interpretada per actors no professionals - tenia cinc nominacions als premis Gaudí (millor pel•lícula, millor director, millor guió, millor muntatge i millor fotografia) i va ser la gran sorpresa d’aquesta edició dels Gaudí en emportar-se 4 dels premis - l'única categoria en la qual estava nominada i no va guanyar va ser la de millor fotografia. A més, el film ha recorregut diversos festivals europeus i, en tots ells, ha destacat amb èxit de crítica.

El Raül, un pagès que intenta fer producció ecològica, contracta el Iurie perquè l'ajudi en les feines del camp. El Iurie és un lluitador moldau de lluita lliure, però per guanyar-se la vida ha de treballar en el que li surt. A poc a poc, les històries d'aquests dos homes van entrellaçant-se amb les de tres dones solitàries: la Maria, una anciana que ha de deixar la casa pairal on sempre ha viscut per anar-se'n a viure a una residència de gent gran; la Rose, una infermera filipina que acaba d'arribar al país, i la Maribel, una prostituta que cada cop té menys clients. Els destins de tots aquests personatges s'entreteixeixen a mesura que l'estiu avança.


Entrevista a Neus Ballús i a Joan Salvat al programa "Divendres"

» Veure més

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció


Com us anunciàvem fa uns dies, acabem d'inaugurar una de les accions pel nostre 5è aniversari. Hem preparat una votació molt especial. Al nostre blog us proposem 20 documentals que hem emès i us oferim l'opció de votar aquells que vulgueu tornar a veure. Els més votats els emetrem de nou per televisió.

Us animem a participar-hi!!! Segur que les opcions que us donem us encantaran!

Vota!

"5 anys de Sense ficció"

13/02/2014: "La vida loca"

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
Un document que presenta una investigació excepcional i un accés únic a uns personatges extrems. Un retrat sense concessions ni prejudicis d’una de les bandes més perilloses i violentes de tot Llatinoamèrica, la Mara 18. Christian Poveda, autor de "La vida loca", va ser assassinat a El Salvador poc després d’estrenar el documental.


EMISSIÓ: dimarts 25 de febrer.A El Salvador, dues bandes s’enfronten en una guerra cruel, sense pietat. S’anomenen les “maras”: la Mara Salvatrucha i la Mara 18. Construïts sobre el model de les bandes de Los Angeles, aquests grups de delinqüents juvenils sembren el terror per tota l’Àmerica Central i, especialment, a El Salvador. L’activitat de les Maras ja esquitxa racons de tot el món i, basant-se en la violència, destrueix tots els principis democràtics condemnant a mort uns joves que han perdut tota esperança.
Christian Poveda va conviure amb alguns dels membres de la Mara 18 durant 1 any i mig. Poc després que el documental “La vida loca” es fes públic, Poveda va ser assassinat, el 2 de setembre del 2009 a El Salvador.


TRÀILER


Els joves de les maras són temuts arreu. El documental en fa un retrat que intenta anar més enllà de la violència i també ens mostra com aquests joves reflecteixen la desintegració de l’estructura familiar en la societat salvadorenya i la desesperació en la qual han crescut.

“La vida loca” ens ofereix un testimoni únic de com és la vida real en aquest país. Joves que pateixen, que desafien, que tenen ràbia. Com que se sent acorralada, la resposta d’aquesta generació perduda adapta com a màxima vital la negació de tot, la revolta i, com a conseqüència, la mort.


» Veure més