Arxius

Estas veient: novembre 2013
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental "Demà moriré", que el "Sense ficció" emetrà el 2014, s'estrenarà a la Cineteca Madrid el pròxim dijous 28 de novembre. L'estrena serà presentada per Justin Webster, director del documental, i el fiscal Carlos Castresana, un dels protagonistes de la història."Demà moriré" és una història d'assassinat, amor i intrigues polítiques que es destapen quan Rodrigo Rosenberg, un advocat carismàtic, apareix mort a trets enmig del carrer i, alhora, es descobreix un vídeo a Youtube on ell mateix predeia la seva mort i en revelava els culpables.

A més, des de la seva estrena al "HotDocs" de Canadà el passat mes de maig, els autors del documental han rebut l'interès per part de Hollywood de produir una història de ficció, dirigida i protagonitzada per l'actor Matt Damon.

Sens dubte, excel·lents notícies per aquest documental que, des de la seva arrancada al festival "Documenta", també el maig passat, ha recorregut amb èxit una vintena de festivals arreu del món.


Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
“Món petit”, el documental català amb més espectadors a tot al món durant el 2013, continua sumant guardons internacionals. En els darrers dies, aquesta coproducció de TV3 ha guanyat el Premi Solidari de l’ONCE i el Premi Jove a Pravo Ljudski Film Festival (Sarajevo)."Món Petit", pel·lícula dirigida per Marcel Barrena, explica la filosofia vida i els viatges del jove Albert Casals, que intenta arribar al lloc més llunyà del món sense diners i en cadira de rodes. Amb aquests dos últims reconeixements, el film ja en suma vuit a tot el món i ha estat seleccionat a més de vint seccions oficials.

El documental, emès al "Sense ficció" el passat 10 de setembre i que ha estat en cartellera a diferents punts des del 15 de març, ha aconseguit un gran èxit de públic a sales d’exhibició, a la televisió i als festivals: dos premis a l' IDFA (el festival de documentals més important del món), estrena a Palm Springs, a Aruba, al Festival de Xangai, premi al Millor Documental a Boulder (EUA), Premi Jove al ZagrebDox (Croàcia), Premi Jove a Macedònia, Menció Especial del Jurat al Fit-Cat...

D’altra banda, la crítica d'arreu l'ha elogiada com una de les grans pel·lícules de l'any.

“Món petit” és una coproducció de Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola, Umbilical Produccions i Corte i Confección de Películas, amb el suport de l’ICEC i l’ICAA, i amb la participació de Canal+. La televisió pública americana PBS representa el film internacionalment.

» Veure més

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció


Dilluns 18 de novembre es farà a l'auditori de l'SGAE la preestrena del documental "Montjuïc, la muntanya odiada de Barcelona". El documental, dirigit i presentat pel cronista Lluís Permanyer, es presentarà en exclusiva davant un nombre reduït d'assistents. Els socis i sòcies del "TresC" poden aconseguir invitacions per l'estrena. Per la resta, el documental s'estrenarà al "Sense ficció" el pròxim dimarts 19 de novembre. "Montjuïc, la muntanya odiada de Barcelona" posa al descobert la relació de llunyania i odi que, històricament, Barcelona ha mantingut amb la mítica muntanya.

La preestrena del documental serà a les 19.30 a la seu de l'SGAE de Barcelona.

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
Les produccions documentals “Entre el cel i la terra. La guerra dels aiguamolls” i "Pujol/Catalunya. El consell de guerra" han rebut els premis Cinema Rescat i Memorijove respectivament en la 8a edició del Memorimage, el Festival Internacional de Cinema de Reus. La primera, una coproducció de Televisió de Catalunya, s'emetrà en breu al "Sense ficció" mentre que la segona, una producció associada de TVC, es va emetre en el nostre programa el passat 21 de maig.


D'esquerra a dreta, imatges corresponents als documentals "Entre el cel i la terra" i "Pujol/Catalunya".


“Entre el cel i la terra. La guerra dels aiguamolls”, de David Fernández de Castro, ha rebut el Premi Cinema Rescat al millor treball de documentació i recerca. Jan Baca, Raül Contel, Joan Manuel Martínez Moro i Encarnació Soler, de l'"Associació Cinema Rescat", han valorat “la transcendència de les imatges d'arxiu emprades per explicar la història d'un rescat d'espai natural, tot fent-nos entendre que la decisió de preservar les zones d'alt valor ecològic que són patrimoni d'un país afecta tota la humanitat.”

D’altra banda, "Pujol/Catalunya. El consell de guerra", d’Enric Canals, ha rebut el Premi MemoriJove. El film guardonat en aquesta secció el tria el públic adolescent que assisteix al festival. El documental deixa al descobert la documentació inèdita del consell de guerra al qual va ser sotmès Jordi Pujol el 1960, acusat de rebel·lió militar.

El documental guanyador del festival ha estat "Buda. L'illa del Delta", una altra coproducció de TVC que va guanyar el Premi Ciutat de Reus.

El Memorimage és de caràcter competitiu i se centra en les pel·lícules que incorporen imatges d'arxiu en moviment. El festival és la valorització del passat en el camp del cinema. Aquesta edició s’ha celebrat del 6 al 9 de novembre. Amb excepció del Premi Cinema Rescat, el públic assistent va atorgar els premis, i això va fer el festival encara més participatiu.

» Veure més

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental "Demà Moriré", que pròximament s'estrenarà al "Sense ficció", ha obtingut el guardó Golden Strands Documentary Feature del TallGrass Film Festival, de Kansas. El documental, dirigit per Justin Webster, també ha rebut la "Menció d’Honor al Millor Documental" al Festival Internacional de Cinema de Sao Paulo."Demà Moriré" és una història d’assassinat, amor i conspiració política produïda per JWP, en coproducció amb TVC, BBC Storyville, ITVS, TVE i el Danish Film Institute.

La producció está fent un llarg viatge per diferents festivals de cinema i documental per tot el món; entre d’alguns d'aquests festivals destaquen els de Toronto, Lima, Seül, Madrid, Chicago i Denver, recollint en tots ells crítiques excepcionals.

Alguns dels comentaris sobre el documental

"Justin Webster crea un documental investigativo que humaniza a su victima… A pesar de las vueltas y los giros, a los personajes viles que aparecen y las teorías contrastes que se tiran y salen, Webster mantiene una claridad de contar… una historia infinitamente mas extraña que la ficción que habla de las vidas acortadas por la corrupción y secretos."
Indiewire

"El film es un emocionante thriller que lleva al espectador por los insólitos y secretos descubrimientos de una realidad que escondía el caso Rosenberg."
El País

"Si este documental comienza como un sencillo thriller político, poco a poco se pone en algo infinitamente mas extraño. Una película, salvaje, inquietante y evocadora."
The Guardian

"Una investigación con más vueltas y giros que una novela de Dennis Lehane… esta historia, contada por el director Justin Webster - es todavía mas increíble como película."
GQ Magazine

» Veure més

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental "Entre el cel i la terra. La guerra dels aiguamolls", coproduït per TV3 i que aviat emetrà el "Sense ficció", participa al Festival Memorimage i al FICMA (Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient). "Entre el cel i la terra. La guerra dels aiguamolls" ha estat seleccionat per participar en la secció oficial de la 8a edició del Memorimage (Festival Internacional de Cinema de Reus). La projecció serà el 7 de novembre a les 18:00 al teatre Batrina de Reus. D’altra banda, participa en la secció no oficial “Première” del Festival FICMA (Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient). La projecció es va fer el diumenge 3 de novembre.Sinopsi

L’any 1976, les màquines excavadores començaven a posar els fonaments del que havia de ser el complex turístic més gran de la península Ibèrica, 64.000 apartaments d’estiueg edificats sobre l’últim reducte dels Aiguamolls de l’Empordà. Un grup de joves, encapçalats per Jordi Sargatal, va prendre la iniciativa per paralitzar unes obres que ja estaven en marxa. Així va començar una lluita que va durar 7 anys.

"Entre el cel i la terra" és la història dels joves que es van atrevir a desafiar el sistema preestablert. Combatent amb tota la seva valentia i enginy, van aturar la destrucció del que amb el temps ha esdevingut una de les més grans reserves d’ocells del sud d’Europa; una lluita que va concloure el 13 d’octubre de 1983 amb la creació, votada al Parlament català per unanimitat, del Parc Natural.

El documental és una producció de Lastor Media en coproducció amb TVC.