Arxius

Estas veient: octubre 2013
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
Des del 4 d'octubre i fins el 30 de novembre, les pel·lícules candidates a rebre nominacions als premis Gaudí i Goya d’enguany tornen, com cada any, a aterrar a la Filmoteca uns mesos abans de la concessió dels guardons. Les projeccions, com indica la mateixa Filmoteca, sovint són precedides d’alguna presentació per part dels seus responsables artístics i formen part de la col·laboració de l'entitat amb l’Acadèmia del Cinema Català i amb l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España.Entre d'altres films, destaca la projecció de "Món petit", de Marcel Barrena, que vam estrenar al "Sense ficció" el passat 10 de setembre. La projecció es farà el divendres 11 d'octubre a les 17h.i serà presentada pel mateix director del documental.

Més informació sobre les projeccions que formen part d'aquest cicle, en aquest enllaç.
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
Al novembre se celebra la vuitena edició del Memorimage, el primer festival audiovisual internacional competitiu centrat en les pel·lícules que usen imatges d'arxiu.Divendres 4 d'octubre, es va presentar a Reus la programació de la VIII edició de Memorimage 2013 que, enguany, estarà configurada per pel·lícules nacionals i internacionals de temàtica diversa. I el "Sense ficció" hi tindrà una presència força destacada.

La Secció Oficial comptarà, entre d'altres, amb l'estrena internacional d'"Entre el cel i la terra, la història dels 30 anys dels aiguamolls de l'Empordà", de Tono Folguera, David Fernández de Castro i Roman Parado; i l'estrena de "Montjuïc, la muntanya odiada de Barcelona", la història de la relació de llunyania i odi, entre Barcelona i la muntanya, presentada per Lluís Permanyer. Tots dos documentals s'estrenaran pròximament al "Sense ficció".

A la secció MemoriJove, els estudiants podran veure el documental "Avi, et trauré d'aquí!", de Montse Armengou i Ricard Belis, i "Pujol/Catalunya. El consell de guerra", d'Enric Canals, estrenats tots dos al "Sense ficció" aquest any.

De nou el Com es va fer... revelarà els secrets dels documentals "Montjuïc, la ciutat odiada" i "Avi, et trauré d'aquí!" mitjançant la presència dels seus directors, productors i documentalistes.

El 9 de novembre, a les 21.00, es farà la Cloenda de Memorimage 2013 amb l'entrega de Premis i la projecció de "Cròniques de la Sènia" de la directora tarragonina Maria Roig, un retrat d'aquest poble als anys 60.

Més informació a http://www.memorimagefestival.org/index.php
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental "American Jesus", emès al "Sense ficció" el passat 19 de febrer, ha estat portada de la secció d'entreteniment del diari en línia Huffington Post. L'article ha estat escrit per l'escriptor de "Bests Sellers" nord-americà Frank Schaeffer. Schaeffer és un lider d'opinió important i influent als Estats Units, afí a la administració Obama, que escriu al New York Times i en altres mitjans nord-americans.Podeu llegir l'article complet del Huffington Post en aquest enllaç.

Recorregut per festivals

"American Jesus" també està tenint un important ressó en diversos festivals dels Estats Units. El documental ha esta seleccionat al Woodstock International Film Festival, on serà presentat el proper divendres.

Per altra banda, i més a prop nostre, el documental també ha estat seleccionat al Festival de Sitges, dins la Secció Ofical Noves Visions, on es projectarà el diumenge 13 d'octubre a les 17h.
» Veure més

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental "Demà moriré" (I will be murdered), que el "Sense ficció" estrenarà l'any vinent, es presentarà al Chicago International Film Festival el pròxim 15 d’octubre. El documental competirà en la secció "Docufest" amb 20 documentals més, entre els quals destaquen l’última película d’Errol Morris (The Unknown Known), Frederick Wiseman (Berkeley) i Claude Lanzamann (The Last of the Unjust).


TRÀILER "Demà moriré"


"Demá moriré" està fent un profitós recorregut per diferents festivals de cinema i documental arreu del món, entre els quals destaquen els de Toronto, Lima, Sao Paolo, Seoul, Madrid i Denver, recollint crítiques excepcionals en tots ells.

El documental s'estrenarà el dia 15 d'octubre al Festival de Chicago però també es projectarà el dia següent, el dimecres dia 16.


"Demà moriré", seleccionada com una de les 10 pel·lícules imprescindibles del 2013

El blog Indiewire - un dels referents en línia sobre cinema independent - va destacar el fil de Webster després de la seva estrena a Toronto.

‘Justin Webster crea un documental investigatiu que humanitza la víctima al mateix temps que revela de manera genuïna detalls sorprenents sobre el cas. Tot i les voltes i els girs, els personatges dolents que emergeixen i les diverses teories llençades, Webster manté una clarividència en la narració que hauria pogut convertir-se en un embolic en altres mans. El resultat és una història infinitament més estranya que la ficció que parla de vides esquilmades per la corrupció i els secrets, i una demostració del poder de la gent per demanar el finald e la impunitat fins i tot pels càrrecs oficials".
Basil Tsiokos, Indiewire.


Altres crítiques que ha rebut el documental

‘El film es un emocionante thriller que lleva al espectador por los insólitos y secretos descubrimientos de una realidad que escondía el caso Rosenberg.’
El País

‘Si aquest documental comença com un thriller polític senzill, de mica en mica es converteix en alguna cosa infinitament més estranya. Una pel·lícula salvatge, inquietant i evocadora".
The Guardian

‘Una investigació amb més voltes i girs que una novel·la de Dennis Lehane [...] Aquesta història, narrada pel director Justin Webster, és encara més increíble com a pel·lícula".
GQ Magazine

» Veure més