Arxius

Estas veient: abril 2013
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció


El llargmetratge documental "Demà moriré", una coproducció de Televisió de Catalunya amb la productora Justin Webster Production, ha estat seleccionat per formar part de la 13a edició del festival internacional "Documenta Madrid". "Demà moriré" explica una extraordinària història d'assassinat, amor i conspiració política a Guatemala l’any 2009. El documental s'emetrà pròximament al "Sense ficció".

Documenta Madrid
Més informació sobre "Demà moriré".
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental "Google i el cervell mundial" coproduït per TV3, serà al 56è San Francisco International Film Festival i al Docville de Leuven, en la secció d'internet SHIFT – CRTL.Dirigida per Ben Lewis produïda per Polar Star en coproducció amb TV3, la BBC, Arte/ZDF i TVE, la cinta es va estrenar mundialment a la World Documentary Competition, del reconegut Festival Sundance, que se celebra cada gener a Salt Lake city, la capital de l’estat de Utah dels EUA.

A més del Sundance, el festival de cine independent més prestigiós del món, el llargmetratge-documental també va estar seleccionat al DocLounge a Suècia, Al Rincon International Film Festival de Puerto Rico i al Cleveland Film Festival.

"Google i el cervell mundial" és una atrevida introspecció crítica a la història del projecte més ambiciós de Google i d’Internet: Google Books, en què Google es va proposar escanejar tots els llibres escrits per la humanitat, amb la intenció de recopilar la totalitat del coneixement mundial i, fins i tot, crear una forma d’intel•ligència superior (idea que va predir l’escriptor de ciència-ficció HG Wells el 1937 en “El Cervell Mundial”). Tot i això, més de la meitat dels llibres que Google va començar a escanejar estaven sota drets d’autor, fet que va provocar que autors d’arreu del món llancessin una campanya per aturar l’empresa, que va culminar als jutjats de Nova York l’any 2011.

» Veure més

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció


"Els oblidats dels oblidats", fet amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, ha aconseguit dos prestigiosos guardons en l'àmbit documental. Ha guanyat la Medalla d’Or en la categoria de documentals en el Festival de Nova York i el Globus d'Or al World Media Festival d'Hamburg. Dos premis que s'afegeixen a la bona trajectòria que està tenint aquest treball que mostra la situació en què es troben els malalts mentals a l'Àfrica.

"Els oblidats dels oblidats" és un treball de Carles Caparrós i Grègoire Ahongbonon, coproduït per Aigua Films, TVE i Chello Multicanal (Odissea), amb la col•laboració de Televisió de Catalunya i l'ICEC.» Veure més

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
BajaríLa primaveraLa plaga

Tres llargmetratges documentals, tots ells coproduccions de Televisió de Catalunya, han estat seleccionats per participar en l'edició d'enguany del Festival de cinema de Màlaga. "Bajarí", "La primavera" i "La plaga" competiran per endur-se el guardó al millor llargmetratge documental d'aquesta edició. Podeu trobar més informació en el següent enllaç.

Coproduccions TVC al Festival de Màlaga