Arxius

Estas veient: gener 2013
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
L’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya (TAC) ha donat a conèixer tres guardonats de la 18a edició dels Premis Zapping. El "Sense ficció" ha estat un dels premiats. Concretament, s'ha reconegut el programa amb el "Premi dels Grups d’Anàlisis de Programes", distinció que s'atorga per “oferir una àmplia i variada oferta de documentals de creació i per promoure valors autòctons en aquest gènere”.

null

Els Premis Zapping són els únics guardons audiovisuals de vot popular que es concedeixen a Catalunya. A diferència d’altres reconeixements, els Zapping premien la qualitat, i no l’audiència, i els socis de TAC són els que elegeixen els finalistes de cada categoria.

Els guanyadors es donaran a conèixer el proper 21 de febrer, quan també es faran públics els premiats de la resta de categories en el transcurs d’un gala al Palau de Congressos de Catalunya.

Premis Zapping
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
Els programes del 33 “Karakia” i “Latituds” han estat guardonats en la 20a edició dels Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació, en un acte que es va fer al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, presidit per la tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos. Aquests premis volen reconèixer i fomentar el periodisme social, cívic, responsable i compromès amb una millor informació i tractament dels problemes socials a la ciutat.


D'esquerra a dreta, l'equip de KARAKIA i de LATITUDS al complet acompanyats de les autoritats polítiques - Jordi Portabella, regidor de l'Ajuntament de Barcelona i Maite Fandos, tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports - i del cap de continguts i programes de TVC, Jordi Serra, a la dreta de la imatge.


En el cas del premi al documental “Shaïma, Tànger” del programa “Karakia”, el jurat ha valorat “la difusió de coneixements de cultures que conviuen a Barcelona a través d’un fet tan quotidià com les diferents maneres de cuinar del món”. El jurat també ha atorgat una menció especial al programa de Latituds “Sense llar”, “pel respecte i el to positiu envers la problemàtica de les persones sense llar, focalitzant en les solucions als problemes i donant visibilitat a les entitats que hi treballen”.

“Shaïma, Tànger”. Karakia
“Sense llar”. Latituds

» Veure més

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
Un projecte europeu en què participa TVC


null

Diumenge 20, a les 21.40, el 33 estrena la sèrie “Gitanos a Europa”, un projecte europeu que coprodueixen les televisions: Czech TV, HRT, NPS, RAI, RTCG, RTS, SVT, TG4, TVC, TVP i el Departament de Programes Interculturals de la Unió Europea de Radiodifusió (UER).

El primer capítol que s’emetrà és el català, “El fill de son pare”, que té com a protagonista Samuel Giménez, un noi de 20 anys. El Samuel és el fill petit de l’oncle Àngel, i és també el seu preferit. L’oncle és el patriarca dels gitanos del Garraf, un home molt respectat per tota la comunitat, per la seva edat i el seu bon consell; però també perquè ha aconseguit construir un petit imperi empresarial al voltant de la gestió dels principals mercats de venda ambulant de la zona. L’oncle té l’esperança que el Samuel hagi heretat el seu talent per als negocis. Li ha muntat un restaurant en una de les zones de mercat que ell gestiona, al poble de Santa Oliva, i li ha encarregat que el gestioni.

nullnullnull

El Samuel se sent orgullós, i vol demostrar al seu pare que té iniciativa pròpia per fer prosperar el negoci. Per impressionar-lo, aquest estiu pretén muntar unes nits temàtiques de gastronomia i música, per donar més volada al restaurant. Està convençut que el projecte serà un èxit i el pare no pot amagar el seu orgull.

A Catalunya, hi viuen prop de 80.000 persones gitanes.

» Veure més

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
null

Polar Star Films, la productora del documental "Google i el cervell mundial", una coproducció de Televisió de Catalunya que competirà en la secció oficial del festival Sundance, ha preparat un visionat del documental en pantalla gran de la versió de 90' subtitolada al català. La intenció és que la premsa que ho desitji el pugui veure just abans que s'estreni al Festival Sundance, el divendres 18 de gener. La premsa interessada en assistir a la projecció pot confirmar assistència al contacte que us indiquem més avall.

Data visionat: dimarts 15 de gener a les 18h.
Lloc: Apuntolapospo, C/ Escoles Pies 132, Barcelona.

POLAR STAR FILMS
Tel.+34 932 00 47 77
www.polarstarfilms.com

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
"L’estigma?: Un documento que muestra cómo se nutre la ignorancia propia sobre las creencias ajenas y sobre la facilidad con la que se inventa y consagra un estereotipo, una y otra vez, hasta que éste consigue desviar y distorsionar la historia de la convivencia."
Jorge Wagensberg (físic i museòleg)

"L'estigma? aconsegueix l'ultimíssim propòsit de l'art: fer-nos qüestionar els nostres propis prejudicis. Els més íntims i aparentment arrelats. Un documental crític i rigorós sobre la nostra manera de mirar els altres i de pensar que som diferents."
Lolita Bosch (escriptora)

"Parlar de la nostra actitud respecte als jueus, com es fa a L’estigma?, és parlar en el fons sobre nosaltres mateixos. Sobre els nostres valors, les nostres pors i els nostres principis. El món jueu és enmig del món de tots nosaltres. I sovint ens fa de mirall."
Vicens Villatoro ( escriptor i periodista)


null


"L’estigma?" és un documental que indaga i proposa una reflexió sobre la gènesi i la pervivència a casa nostra dels prejudicis antijueus, i per fer-ho compta amb la participació de quinze experts en el tema.
Aquest projecte ha suposat tres anys de treball incloent-hi un any i mig d’investigació. El documental es va estrenar el passat 6 de juny amb èxit de públic i crítica, en el marc del “14è Festival de Cine Jueu de Barcelona”. El passat 7 de novembre es va projectar al “I Seminari Internacional Sobre Antisemitisme a Catalunya” repetint la bona acollida, i recentment ha estat seleccionat pel prestigiós New York Sephardic Jewish Film Festival per concórrer en la propera edició, que tindrà lloc el 17 de març, així com pel X Festival Internacional de Cine Judío que es celebrarà a principis de febrer a Punta del Este, a Uruguai.

L’estrena en cinema tindrà lloc a la sala 1 dels Cinemes Girona de Barcelona el proper diumenge 27 de gener a les 20:00h. Aquesta estrena forma part dels actes commemoratius del “Dia Internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust”. Després de la projecció, tindrà lloc un col•loqui amb quatre dels protagonistes del documental: el doctor en filosofia i teologia Josep Montserrat, la periodista Pilar Rahola, l’escriptor Vicens Villatoro, el professor de ciència política Xavier Torrens i el seu director Martí Sans que farà de moderador. El col•loqui recollirà l’opinió dels ponents sobre la pel•lícula i els arguments exposats en ella, i així mateix, tan el director del documental, com la resta de ponents contestaran les preguntes del públic assistent.

TVC n’ha adquirit els drets televisius per Catalunya i l’emetrà, previsiblement, al llarg del 2013.


El tràiler:
http://altervideo.tv/ca/b/estrenem-l-estigma

» Veure més