Arxius

Estas veient: juliol 2012
Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
Durant tot aquest estiu podeu seguir tenint una finestra oberta al món del documental amb el "Sense ficció". A TV3 i el 33 reemetrem una selecció d'alguns dels documentals que hem estrenat aquesta temporada. A continuació us oferim el llistat dels documentals, el dia d'emissió i el canal per on s'emetran.

null

TV3, els dimarts a la mitjanit

24 de juliol Què mengem
31 de juliol El cine de Paco
7 d'agost El futur era de tots
14 d'agost Això no funciona, o potser sí?
21 d'agost Avis contra la crisi
28 d'agost Històries de la Model
4 de setembre Torneu-me el fill!

null

33, els dissabtes sobre les 21.45

14 de juliol Generació D
21 de juliol María i jo
28 de juliol El Bulli, l'últim vals
4 d'agost Trasplantant la vida
11 d'agost Voluntaris
18 d'agost Al final de l'escapada
25 d'agost Man on wire (Un home sobre d'un cable)
1 de setembre The cove
8 de setembre El llegat de Sísif. Què passa amb la cultura de l'esforç?
15 de setembre El meu nom és Druillet
22 de setembre Balls robats

El "Sense ficció" tornarà al setembre amb una nova temporada plena d'estrenes.

15/07/2012: "Aigua, infern, cel"

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
Emissió: dimecres 18 de juliol"Aigua, infern, cel" narra l’esforç i la transformació d’un grup d’esportistes d’elit que van passar de ser un equip sense gaires èxits internacionals a convertir-se en campions olímpics. L’equip és la selecció espanyola de waterpolo, capitanejada per Manel Estiarte. Una selecció formada per catalans i madrilenys que van haver d’adaptar els seus caràcters i formes de jugar per convertint-se en imbatibles dins de la piscina i en germans fora d'ella.

Manel Estiarte, Pedro García, Salvador Gómez, Miguel Ángel Oca, Dani Ballart, Jordi Sans i Marc Antoni Gonzàlez es van haver de sotmetre a entrenaments extremadament durs de 8 hores diàries dins i fora de l’aigua sota les ordres de Dragan Matutinovich, entrenador croat que aplicava l’esforç i el patiment físic, així com la pressió psicològic, com a mètoded d’entrenament i de superació. Un patiment, in extremis, que els va ajudar aconseguir les seves primeres grans victòries i iniciar el camí per convertir-se en la millor selecció del món.


Entrevista a Joan Soler i Josep Morell, director i guionista d'"Aigua, infern, cel"


Aquest grup de waterpolistes van viure del 92 al 96 els seus anys més gloriosos, alhora que amargs i durs, amb problemes de drogues, d’enfrontaments i de llàgrimes, de pòdiums i d’estar a la corda fluixa. El documental "Aigua, infern, cel" ens fa reviure l’esforç, el patiment, el moments de tensió, de ràbia, de plors, de rancúnia, de tristor i de soledat d’aquest grup excepcional de waterpolistes, així com l’alegria d’assolir el seu gran somni: la glòria de ser campions Olímpics. Una història explicada des de la perspectiva dels seus protagonistes.

Últim documental de la temporada. Però no us perdeu les reemissions que farem aquest estiu i de les quals us informarem ben aviat en aquest blog!

08/07/2012: "Per un plat a taula"

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
Emissió: dimecres 11 de juliol“Per un plat a taula” dóna nom a allò que s’han trobat els beneficiaris de les polítiques de lluita contra la pobresa del Brasil i Veneçuela: un plat a taula. Conscients que la dignitat de les persones comença per l’alimentació i l’habitatge, els aires de canvi polític que viuen des de fa uns anys la majoria de països llatinoamericans han transformat la vida de milions de persones. El documental ens explica com ha estat possible que 30 milions de brasilers hagin passat de ser pobres a ser classe mitjana, mentre que a Veneçuela, alguns plans estatals contra la pobresa han estat atacats pels opositors a Chávez per insuficients i populistes. Però, en qualsevol cas, són canvis sense retorn que representen un estímul per a tot un continent, el que té més desigualtats de tot el planeta. I un missatge d’esperança per a un món en crisi.


Entrevista a Lluís Crous, director del documental "Per un plat a taula"

» Veure més

Categoria: Documentals
Escrit per: Sense ficció
Estrena, dimecres 4 de juliol, 21h50La crisi econòmica ha provocat situacions mai vistes fins ara.
Fills i néts que han d’anar a viure amb els avis. Jubilats que han d’estirar la seva pensió per mantenir tota la família.
Gent gran, com els iaioflautes, que van lluitar per les llibertats democràtiques i que ara han hagut de tornar a sortir al carrer perquè no els hi prenguin tot allò que va costar tant de guanyar.
Voluntaris que podrien estar còmodament jubilats i que ajuden gent que no pot menjar, perquè, ras i curt, s’han quedat sense dents per no poder pagar el dentista.O exdirectius que han baixat del pedestal de les grans empreses multinacionals on han treballat tota la vida i que ara ajuden petites empreses ofegades per la falta de crèdit.Aquests són els avis contra la crisi. Entre ells tenen grans diferències, de recorregut vital, d’estatus econòmic o de pensament polític. Però tots ells comparteixen la rebel•lia de plantar cara a una crisi que ja no és només econòmica, sinó una crisi de valors i de confiança.
Potser no som els seus néts, però ells són els nostres avis contra la crisi.

» Veure més