Arxius

Estas veient: juny 2012
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
"Els nens de la passarel·la" és una coproducció de TV3 i TVE que mostra la manera com les agències de màrqueting nord-americanes fan desfilar nens que esperen ser adoptats en passarel•les de modes per aconseguir que trobin una llar.

null

Als Estats Units es fan passarel•les de moda on desfilen nens que esperen ser adoptats. S’hauria de fer alguna cosa semblant a Europa? És una bona estratègia per als nens? Aquest reportatge, produït per Padi Productions, vol reflexionar sobre aquesta situació i explicar com funciona aquest sistema.

Aquest documental mostra diferents sistemes de treball en aquest camp, amb els seus avantatges i inconvenients. El que importa sempre, però, és el nen que espera. Aquest treball ha rebut dues nominacions al Festival Internacional de Cine de Tenerife en les categories de millor llargmetratge documental i millor edició.

null

Padi Productions és una productora amb seu a Barcelona que està especialitzada en programes i sèries documentals. Treballa per algunes de les televisions nacionals més importants (TVE, TV3, Canal Sur) i internacionals (BBC, ITV, Channel 4, The Food Network, Animal Planet i National Geographic).

"Els nens de la passarel·la" està previst que s'emeti la pròxima temporada al "60 minuts".


Fitxa tècnica:
Productora executiva i directora: Sara Gibbings
Director de fotografia: Craig Hastings
Producció: Yolanda de la Rubia
Edició: Macbeth Clark
So: Juliana Rueda

» Veure més

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental "Els oblidats dels oblidats" ha guanyat el premi de televisió d'enguany de l'edició 24 del Concurs de Televisió "Manos Unidas". Aquest ha estat un dels guardons que ha aconseguit el treball dirigit per Carles Caparrós, que també ha estat reclamat per participar en nombrosos festivals.

null

"Els oblidats dels oblidats" explica la història d'homes, dones i nens africans que resten abandonats a les ciutats per les seves pròpies famílies: el documental mostra la situació en què es troben la majoria de malalts mentals africans, des d'esquizofrènics fins epilèptics, agrupats en la mateixa categoria. Una realitat desconeguda, fins i tot, pels mateixos africans, donat que les famílies afectades ho amaguen sovint per vergonya o superstició.L'acte de lliurament del premi "Manos Unidas" es farà a Madrid el pròxim 25 de juny. "Els oblidats del oblidats" s'emetrà pròximament pel 33 dins del "60 minuts".

Festivals que han sel·lecionat "Els oblidats dels oblidats":

Globians world & culture Documentary Film Festival Berlín, Alemania
One World International Human Rights Documentary Film Festival, Praga, República Checa
Muestra Internacional de Cine Latino Punta del Este, Uruguay
Sole Luna Festivale Internazionale di Documentari Perugia, Italia
Festival Internacional de Cine en Derechos Humanos "Es de tod@s" México DF
Ciné Droit Libre. Ouagadougou, Burkina Faso
Move it! Filmfestival. Dresden, Alemania
Festival de Cinema Solidari de Navarcles (CLAM)
Festival Internacional de Cine de Derechos Humanos de Santa Coloma de Gramenet
Festival Internacional de Cine Educativo y Espiritual (FICEE), Ciudad Rodrigo
Festival de Cine y Televisión Reino de León

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental “Monarquia o República?” es va emetre la nit del passat dijous 31 de maig a ETB, la cadena pública basca, i va aconseguir un 14,3% de quota de pantalla, una de les més altes de la cadena en aquesta franja. En total, van ser 303.000 els espectadors que van connectar amb el documental al llarg de la seva emissió.

Nit temàtica

El documental “Monarquia o República?”, dirigit per Montse Armengou i Ricard Belis i produït a l’Àrea de Documentals de Televisió de Catalunya, es va emetre en el context d’una nit temàtica que ETB va dedicar a parlar de l’actual imatge i del futur de la Monarquia espanyola. En conjunt, aquesta proposta televisiva va proporcionar a la cadena pública basca un dels millors resultats d’audiència de les seves últimes temporades.“Monarquia o República?” es va emetre per TV3 el passat dimecres 15 de febrer dins l’espai “Sense ficció”.

Podeu trobar més informació del documental "Monarquia o República?" clicant en aquest enllaç.