Arxius

Estas veient: maig 2012
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El passat dissabte 19 de maig es va fer l'estrena territorial del documental "SÈGULA, lo futur de les terres de l'Ebre" al centre Cívic de Deltebre, i que va comptar amb l'actuació del grup "Sirgadors", autors de la banda sonora del documental. "SÈGULA" es planteja com és la tasca de buscar el futur mitjançant la cohesió social davant un panorama incert com el que travessem. Dirigit per Mario Pons, "SÈGULA" arriba després de dos anys de feina per part dels autors i transcendeix l'àmbit del documental perquè també dóna nom a un moviment que es proposa obrir processos de participació i diàleg entre totes les parts implicades amb les Terres de l'Ebre. L'objectiu? Buscar la cohesió per fer moure un territori que, segons els impulsors, és mereix molt més que resignació i que a la vegada pot servir d'exemple de superació davant les perspectives incertes de futur.

nullnull

"SÈGULA" s'estrenarà pròximament al "Sense ficció". Podeu veure un tràiler del documental en aquest enllaç.

SINOPSI "SÈGULA, lo futur de les Terres de l'Ebre"

L'ofici de sirgar va ser un dels més durs lligats a la navegació fluvial al riu Ebre i ara, un segle després de la seva desaparició, ha esdevingut un símbol de la identitat, per tot allò que representa d'esforç i també per la seva vinculació cultural i emotiva amb el riu.

La falta de vent a favor, l'escassa economia productiva, la forta riuada de la crisi financera i moral que s'emporta la prosperitat i la salut de moltes famílies, fa que molts ciutadans ens preguntem: per sobre de les nostres diferències, pot una minoria influir de forma directa sobre el seu futur?

Aturats, estudiants, autònoms, empreses, associacions, institucions, universitats, sindicats... Tots ells s'uneixen per trobar un camí en comú que allunyi a les perifèries dels seus propis complexos, l'abandonament i càstig dels poders centrals.

Dirigit per Mario Pons.


Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
Com us anunciàvem fa unes setmanes, el documental de TV3 “Torneu-me el fill!” ha estat seleccionat per formar part de la secció oficial del Festival de Cinema i Drets Humans, que se celebra del 17 al 22 de maig, amb la seu principal a Barcelona, i també a Nova York i París. El documental es va projectar el passat dissabte 19 de maig. Amb tot, tots aquells qui ho desitgin, poden assistir a una nova projecció que es farà el dimarts 22 de maig a les 19:30 al Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, a Barcelona. L'entrada és gratuïta.En aquest enllaç podeu llegir una entrevista als autors del documental, Montse Armengou i Ricard Belis, que va fer l'Agència Catalana de Notícies amb motiu del Festival de Cinema i de Drets Humans.
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental "Al Fossat", dirigit per Ricardo Íscar, produït per BAUSAN Films i coproduït per Televisió de Catalunya amb la participació de TVE, ha estat guardonat amb la Biznaga de Plata Premi Especial del Jurat a la secció Documentals, en la 15 edició del Festival de Cinema Espanyol de Màlaga .

null


“AL FOSSAT” és una pel•lícula sobre els músics que toquen a l’orquestra de l’opera del Gran Teatre del Liceu, sobre les seves vides, el seu treball, les seves pors i les seves passions.
Amagats a la fossa, homogeneïtzats pels seus vestits negres, dotzenes de músics vinguts d’altres indrets del món, amb diferents experiències, posen els seus esforços al servei d’una gran finalitat comuna: crear una unitat i desaparèixer, ja que el que és important és EL TOT. Però qui són ells? Com funciona un Teatre d'Òpera?