Arxius

Estas veient: gener 2012
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
La producció de Televisió de Catalunya “El Cine de Paco” que s’emetrà proximament en el Sense Ficció, s'estrenarà en el festival Docs Barcelona dins de la secció anomenada “Xtra” en un passi que es farà dissabte 4 de febrer a les 18:30 als Cinemes Renoir Floridablanca.

null

El documental ha tingut accés a una part de les imatges descartades del NO-DO on es veuen seqüències inèdites de Franco pescant o jugant a golf censurades en el seu moment perquè no donaven una bona imatge del “caudillo”.

“El Cine de Paco” és un passeig per les imatges més grotesques del NODO a les quals s’han afegit uns valuosíssims retalls provinents del magatzem anomenat de descartes del noticiari que no havien estat mai projectats públicament. La combinació entre les imatges del que es deia i les que s’amagaven és com a mínim sorprenent i, a vegades, mostren la subtilesa de la censura tot evidenciant la manipulació del règim a l’hora de no mostrar la decrepitud del “caudillo”.

Franco volia que Espanya fos un país fantàstic i el NO-DO era el millor vehicle per transmetre aquesta imatge de felicitat col•lectiva, de perfecció política i de bravura en la figura del seu líder.

Era la seva manera de fer cinema, era el cine de Paco.

DOCS BARCELONA

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El programa del 33 “Latituds” ha estat guardonat per la secció espanyola d’EUROSOLAR, l’Associació Europea per les Energies Renovables, amb el Premi Solar 2011, en la categoria de mitjans de comunicació. El premi ha estat pel capítol “Som Energia”, per la seva contribució a la promoció de les energies renovables.

null


El capítol premiat, emès el 30 d’octubre passat, se centra en Som Energia, la primera cooperativa de l’estat espanyol, nascuda a Catalunya, que produeix energia renovable i la comercialitza als seus socis. La cooperativa contribueix a un canvi de model energètic, promovent les energies verdes enfront dels combustibles fòssils, que intervenen en el canvi climàtic.

EUROSOLAR atorga els Premis Solar 2011 en l’àmbit estatal i europeu a municipis, empreses, professionals, instal·lacions i organitzacions que hagin fet activitats rellevants per promoure l’ús de l’energia solar.

El lliurament dels premis de la secció espanyola va tenir lloc divendres al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

El capítol de “Latituds” “Som Energia” el podeu veure clicant aquí
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El prestigiós diari britànic “The Guardian” ha penjat, en la seva edició digital, un extens resum del documental “Baltasar Garzón, judici al jutge”, del “Sense ficció”, estrenat el març passat.

Baltasar Garzón: judge on trial - video profile

El fragment del documental forma part de la informació que el rotatiu britànic ofereix sobre el procés al jutge Garzón que s’està fent aquests dies a Madrid i destaca que el judici marca un punt d’inflexió en el sistema judicial espanyol i en la justícia sobre els crims de lesa humanitat de la qual Garzón n’ha estat un estendard.“Baltasar Garzón, judici al jutge” és una producció de Televisió de Catalunya, amb la col•laboració de JWP, i va ser dirigit per Justin Webster. TV3 l’ha reemès recentment.
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
“Al final de l’escapada”, “Maleta mexicana”, “Enxaneta” i “Barcelona, abans que el temps ho esborri” són les quatre candidates al premi “Millor pel•lícula documental” de la IV edició dels Premis Gaudí.

“Sense ficció” emetrà la setmana vinent una de les nominades, el documental “Al final de l’escapada”, dirigit per Albert Solé.

null

“Al final de l’escapada” narra els darrers mesos de vida de l’històric lluitador antifranquista Miguel Núñez, un “heroi del nostre temps”, segons el va definir Vázquez Montalbán, i la manera com encara el final, coherent, lúcid i sarcàstic fins a l’últim minut. Però és també una metàfora sobre el final de la generació de la Guerra Civil, una generació que, segons afirma el director de la pel•lícula, “ha donat molt a aquest país i no els hem tornat gairebé res”. En el film hi participen també lluitadors històrics com Sebastià Piera, Maria Salvo, el poeta Marcos Ana (que va ser el pres més longeu de la dictadura) o el pintor i escultor Agustín Ibarrola.

“Maleta Mexicana”, rodada a Espanya, Estats Units, França, Holanda i Mèxic, explica la història dels 4.500 negatius que els prestigiosos fotògrafs Robert Capa, Gerda Taro i David "Chim" Seymour van fer durant la Guerra Civil Espanyola, negatius que es van donar per perduts durant la guerra i que van aparèixer 70 anys després en un apartament de Ciutat de Mèxic.

“Enxaneta”, dirigida pel cap d’imatge de TV3, Paulí Subirà, està rodada en 3D. El documental vol mostrar tot el procés per construir un castell, des del treball en equip entre persones de totes les edats fins als valors de superació, coratge i responsabilitat de tots els membres de la colla.

“Maleta Mexicana” i “Enxaneta” han estat estrenades als cinemes recentment amb molt bona acollida per part del públic i seran emeses per TV3 quan acabin el seu recorregut per les sales comercials.