Arxius

Estas veient: novembre 2011
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
Després de l’èxit obtingut en l'emissió a Sense ficció, en les projeccions a les sales espanyoles i del seu pas per nombrosos festivals i premis, "Garbo, l’home que va salvar el món", d’Edmon Roch, arriba ara a les sales nord-americanes. El pròxim divendres, 18 de novembre, s’estrena en el prestigiós Quad de Nova York, i seguirà amb estrenes a Los Angeles, Chicago, Portland, Florida i altres punts de la geografia nord-americana.

null


Garbo, l’home que va salvar el món", una coproducció d’Ikiru Films, Televisió de Catalunya, Colosé Producciones i Centuria Films aterra als EUA, de la ma de First Run Features, i iniciarà el seu periple americà als prestigiosos cinemes Quad de Nova York. Una setmana després, s’estrenarà a Los Angeles a les sales Leammle Music Hall, especialitzades en cinema independent, i posteriorment, durant els mesos de desembre i gener de 2012, a la Facets Cinematheque de Chicago i als Living Room Theaters de Portlad i Boca Ratón, Florida.

La crítica nord-americana està saludant molt efusivament aquesta estrena. Les primeres ressenyes han estat molt positives. “Enginyós, imaginatiu, magnífic” (Allen Johnson, San Francisco Chronicle). “*****. Aneu a veure’l. Segurament voldreu repetir una segona vegada” (Cole Smithey). “Garbo és millor que Mata Hari” (Jennifer Merin, Documentaries About.com). “El documental espanyol més prominent dels darrers anys” (Jonathan Holland, Variety). Fins i tot els professionals, com el guanyador d’un Oscar Alex Gibney al Millor Documental (Taxi to the Dark Side) li dediquen elogis. “Una història d’espies que t’atrapa, explicada amb classe, estil i intel.ligència”. “Brillant cinematogràficament i amb un ús magistral de les imatges d’arxiu” (Whit Stillman, Metropolitan, The Last Days of Disco).

El llargmetratge documental, Garbo, L’Espia va suposar la gran sorpresa del 2010 a les sales d’exhibició espanyoles, on va romandre més de vint-i-dues setmanes consecutives en cartell. Aquest èxit de públic es va veure també recompensat amb diversos premis com el Goya a la Millor Pel·lícula Documental, dos premis Gaudí a la Millor Pel·lícula Documental i al Millor Guió, l’ALMA al Millor Guió de Documental, o el Giraldillo a la Millor Pel·lícula Europea del Festival de Cinema Europeu de Sevilla, entre altres guardons. L’arribada a les sales nord-americanes suposa una nova distinció en la llarga carrera d’aquest llargmetratge, que explica la vida de Juan Pujol, el doble agent que va aconseguir enganyar als nazis.

Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
BRAVA, VICTÒRIA!, el primer documental sobre la soprano Victòria dels Àngels, obté el PREMI del PUBLIC . i "Jesús Monzón, el líder oblidat de la història" guanya el PREMI MEMORIAL del Festival Internacional de cine de Reus, MEMORIMAGE

null


La coproducció de TV3, Brava, Victòria!, dirigida per Maria Gorgues, ha estat considerada pels espectadors com la millor pel•lícula de la sisena edició de Memorimage, el Festival Internacional de Cine de Reus. El guardó, concedit per votació del públic, es va lliurar, ahir a la nit a Reus, a l'acte de clausura del certamen on s'han presentat vint-i-dues produccions de tot el món que incorporen material d'arxiu. Brava, Victòria! es va estrenar, divendres, als Cinemes Girona de Barcelona.

També va ser premiat "Jesús Monzón, el líder oblidat de la història" amb el premi Memorial com a millor pel·lícula que abordi el tema de la recuperació de la memòria històrica i la lluita pels valors democràtics i els drets humans.

null

Sense ficció emetrà en poques setmanes "Brava, Victòria!".
MÉS INFORMACIÓ DE "BRAVA, VICTÒRIA!

El documental sobre Jesús Monzon va ser emès fa uns mesos per TV3.
EL DOCUMENTAL DE JESUS MONZON
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental “Garzón, judici al jutge”, produït pel programa “Sense ficció” es veurà durant els mesos vinents en televisions de set països, mentres altres cadenes n’estudien la compra dels drets.

null

De moment han confirmat l’interès televisions de Rússia, França, Suècia, Israel, Polònia, Portugal, i “Documentos TV”, de Televisió Espanyola.
El documental és un retrat sobre un dels jutges més famosos i polèmics d’Espanya, que, molt aviat, seurà al banc dels acusats per jutjar-lo per anar en contra de la llei per investigar els crims del franquisme. Tambè esta acusat d’utilitzar mètodes il•legals per investigar la corrupció en el “cas Gürtel” i per haver cobrat de forma impròpia per fer conferències. El documental seguia la trajectòria professional de Garzón, i l’acompanyava a l’Argentina i Colòmbia i, amb les veus dels seus defensors i detractors, es feia un repàs del moment definitiu de la carrera,d’un dels jutges espanyols mes reconegut internacionalment. El documental és una producció de Televisió de Catalunya amb la col•laboració de JW Productions.
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El documental "Brava, Victòria!" ha estat escollit per a la gala inaugural de la sisena edició del Festival Internacional de Cinema de Reus, Memorimage, i competeix a la Secció Oficial.

null

El certamen se centra en les produccions audiovisuals fetes amb material d'arxiu. “Brava, Victòria!”, dirigit per Maria Gorgues, i amb producció executiva de Joan Salvat i Muntsa Tarrés, és una aproximació a la figura de la soprano Victòria dels Àngels.
El treball està produït per Cromosoma, en coproducció amb TV3 i TVE, i amb la col•laboració de l'ICIC i de la Fundació Victoria de los Ángeles.

“Sense ficció” l’emetrà a finals d’any.
Categoria: Notícies
Escrit per: Sense ficció
El 16 de novembre, a les 19 a la Sala Mompou, el GAC (Guionistes Associats de Catalunya) organitza, amb el suport de la SGAE, una taula rodona sobre el documental. L’acte comptarà amb la presència de Dolors Genovès i Carles Bosch i el moderarà el Dr. Romà Gubern. Després dels seus èxits "Adéu Espanya?" i "Bicicleta, cullera, poma", respectivament, volem conèixer quines són les claus per fer un bon documental. En l’última part hi haurà un torn obert de paraules i preguntes. Per participar-hi, cal inscriure’s en el següent enllaç:

INSCRIPCIONS